fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim adapta la celebraci贸 dels festejos taurins a la normativa vigent de Bous al carrer de la Generalitat Valenciana

Benic脿ssim adapta la celebraci贸 dels festejos taurins a la normativa vigent de Bous al carrer de la Generalitat Valenciana

La normativa sanit脿ria per als esdeveniments taurins exigeix control d’aforament, passaport Covid , aix铆 com l’煤s de la mascareta i la prohibici贸 de menjar, beure i fumar a l’interior de la pla莽a.

Benic脿ssim recupera els actes taurins durant les festes patronals en honor a sant Antoni Abad i Santa 脌gueda i estaran subjectes a la normativa vigent de Bous al carrer de la Generalitat Valenciana.
El regidor de Festes, Arturo Mart铆, ha informat que 鈥渆ls festejos taurins comptaran amb totes les mesures de seguretat sanit脿ries exigides per la Conselleria en l’actual protocol per al seu desenvolupament amb totes les garanties鈥. En aquest sentit, atesa la normativa de bous al carrer de la Generalitat Valenciana i a la situaci贸 sanit脿ria contra la lluita del Covid-19, s’estableix la prohibici贸 de fumar aix铆 com d’ingerir qualsevol tipus d’aliment o beguda en el recinte taur铆, a m茅s 茅s obligatori en tot moment l’煤s de la m脿scara i mantindre la dist脿ncia social, 鈥渋 per a accedir a la pla莽a es requerir脿 com a requisit obligatori el passaport de vacunaci贸 Covid i es realitzar脿 un exhaustiu control d’aforament鈥, ha incidit Mart铆 qui ha afegit que 鈥渞ecuperar els festejos taurins contribuir脿 a pal路liar els efectes que la pand猫mia ha ocasionat i continua ocasionant en el sector ramader i taur铆鈥.

Pel que fa a l’acc茅s a la pla莽a de bous port脿til situada en el bulevard del Passeig P茅rez Bayer, l’edil de Festes ha explicat que s’establir脿 un sistema de repartiment de tiquets per al control de l’aforament. En aquest sentit, una vegada mostrat el passaport Covid a l’hora d’accedir al recinte taur铆, l’assistent rebr脿 un tiquet que li permetr脿 pujar a la graderia durant els espectacles que es desenvolupen aqueixa mateixa jornada. La pla莽a estar脿 dividida en quatre sectors per a evitar aglomeracions durant el moment de l’acc茅s i el desallotjament 鈥渋 els tiquets seran diferenciats per a cada jornada taurina鈥. Pel que fa a l’aforament, i seguint amb la normativa establida, en la graderia podr脿 haver-hi un total de 896 persones i a l’interior del rode nom茅s es permetr脿 la pres猫ncia de 26 persones. Com ha afegit l’edil, 鈥渆n la part del carrer贸 i rode nom茅s podran estar els participants, col路laboradors taurins, personal log铆stic, sanitari i de seguretat, tal com dicta la normativa covid鈥. En aquest sentit i per a garantir el compliment de les mesures imposades des de Generalitat, quant a control d’aforaments aix铆 com mantindre les mesures sanit脿ries, es disposar脿 de vigilants de seguretat els qui a m茅s del control d’acc茅s a la pla莽a i el seu aforament, col路laboraran en la tasca de facilitar l’acc茅s al p煤blic als diferents sectors de la graderia. Aix铆 mateix, s’ha sol路licitat la col路laboraci贸 de Protecci贸 Civil, com en altres esdeveniments.

Pel que fa a la programaci贸, cinc s贸n les jornades previstes de festejos taurins i comen莽aran dimarts que ve 18 de gener amb tancament i prova de vaques a les 13.00 hores, festeig taur铆 a partir de les 16.30 hores i bou embolat a les 19.30 hores de Jaime T谩rrega 鈥淟ucas鈥. El dimecres 19 ser脿 el torn de la ramaderia de Javier D. T谩rrega 鈥淓l Gallo鈥 i la ramaderia de Javier T谩rrega 鈥淟ucas鈥 tornar脿 el dijous 20. Per als menors tamb茅 s’ha programat un tancament infantil taur铆 previst per al divendres 21 mentre que el dissabte 22 hi haur脿 caps de bestiar de la ramaderia Javier T谩rrega 鈥淓l Gallo鈥 i bou embolat d’Iv谩n Mir贸 鈥淏ous de la Ribera鈥. La programaci贸 taurina es tancar脿 el diumenge 23 amb tancament i prova de vaques de la ramaderia d’Iv谩n Mir贸 鈥淏ous de la Ribera鈥 i el festival taur铆 de les 16.30 hores contemplar脿 la prova de huit bous de concurs de les prestigioses ramaderies de Jaime T谩rrega 鈥淟ucas鈥, Javier D. T谩rrega 鈥淓l Gallo鈥, Iv谩n Mir贸 鈥淏ous de la Ribera鈥, Germ谩n Vidal, 鈥淟a Espuela鈥, 鈥淗ermanos Bell茅s鈥, Alberto Garrido i 鈥淎lba Atenea鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.