fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim encap莽alar脿 la programaci贸 del Dia Internacional de la Dona pintant un gran mural

Benic脿ssim encap莽alar脿 la programaci贸 del Dia Internacional de la Dona pintant un gran mural

La programaci贸 completa del Dia Internacional de la Dona es perllongar脿 durant un mes i comptar脿 amb la pres猫ncia d’artistes com Alejandra de la Torre, Ulalalau, el fot貌graf Alberto Us贸 i les 13 autores de Corazonhadas

La regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla ha presentat avui la programaci贸 que commemorar脿 la celebraci贸 del Dia Internacional de la Dona, al costat de l’alcaldessa de la ciutat, Susana Marqu猫s i l@s representants de les associacions de Mestresses de casa, Dones Dem貌crates, Ventolera. “En aquest 2017 donarem un major impuls a tots els temes que vagen dirigits a aconseguir la igualtat real en el nostre municipi des de tots els 脿mbits, per貌 sobretot lluitant contra la viol猫ncia de g猫nere i per la major visibilitzaci贸 del paper de la dona en la nostra societat”, ha assenyalat Batalla.

En aquest 2017 l’esl貌gan de la programaci贸 del 8 de mar莽 ser脿 “Mirhadas de dona”. Com ha explicat l’alcaldessa, “El motiu 茅s senzill, d’una banda volem posar l’猫mfasi en aqueixa forma de veure el m贸n i d’afrontar el dia a dia de les nostres vides que tenim les dones. Per a莽貌 tal vegada, en aqueixes mirades s’incorpora la “h”. Aqueixa consonant que no sona, que 茅s humil, que no fa estrid猫ncies, per貌 que d贸na for莽a, impulsa la paraula i la converteix en alguna cosa amb personalitat pr貌pia. En aquest cas, aqueixa hac que encap莽ala a un personatge tan fant脿stic com necessari: les fades. Visibilitzades en els milers de dones que han sacrificat la seua vida perqu猫 avui, les dones del segle XXI tinguem m茅s igualtat que mai, m茅s pres猫ncia que mai, m茅s entitat que mai”.
En aquesta programaci贸 trobem iniciatives art铆stiques que posaran de manifest el punt de vista femen铆 i com les dones es veuen a si mateixes. D’una banda, la muralista Alejandra de la Torre ser脿 l’encarregada de crear un mural de m茅s de 20 metres de llarg en el carrer Bayer i en el qual es representar脿 a la gran amalgama de car脿cters que representen a les dones.

A m茅s, la sala Escena acollir脿 l’exposici贸 de fotografia d’Alberto Us贸, “Mirhadas a la diversitat” amb un rep脿s de les dones dels pa茂sos menys desenvolupats i la seua forma d’afrontar la seua cultura i la seua societat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.