fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim encapçalarà la programació del Dia Internacional de la Dona pintant un gran mural

Benicàssim encapçalarà la programació del Dia Internacional de la Dona pintant un gran mural

La programació completa del Dia Internacional de la Dona es perllongarà durant un mes i comptarà amb la presència d’artistes com Alejandra de la Torre, Ulalalau, el fotògraf Alberto Usó i les 13 autores de Corazonhadas

La regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla ha presentat avui la programació que commemorarà la celebració del Dia Internacional de la Dona, al costat de l’alcaldessa de la ciutat, Susana Marquès i l@s representants de les associacions de Mestresses de casa, Dones Demòcrates, Ventolera. “En aquest 2017 donarem un major impuls a tots els temes que vagen dirigits a aconseguir la igualtat real en el nostre municipi des de tots els àmbits, però sobretot lluitant contra la violència de gènere i per la major visibilització del paper de la dona en la nostra societat”, ha assenyalat Batalla.

En aquest 2017 l’eslògan de la programació del 8 de març serà “Mirhadas de dona”. Com ha explicat l’alcaldessa, “El motiu és senzill, d’una banda volem posar l’èmfasi en aqueixa forma de veure el món i d’afrontar el dia a dia de les nostres vides que tenim les dones. Per açò tal vegada, en aqueixes mirades s’incorpora la “h”. Aqueixa consonant que no sona, que és humil, que no fa estridències, però que dóna força, impulsa la paraula i la converteix en alguna cosa amb personalitat pròpia. En aquest cas, aqueixa hac que encapçala a un personatge tan fantàstic com necessari: les fades. Visibilitzades en els milers de dones que han sacrificat la seua vida perquè avui, les dones del segle XXI tinguem més igualtat que mai, més presència que mai, més entitat que mai”.
En aquesta programació trobem iniciatives artístiques que posaran de manifest el punt de vista femení i com les dones es veuen a si mateixes. D’una banda, la muralista Alejandra de la Torre serà l’encarregada de crear un mural de més de 20 metres de llarg en el carrer Bayer i en el qual es representarà a la gran amalgama de caràcters que representen a les dones.

A més, la sala Escena acollirà l’exposició de fotografia d’Alberto Usó, “Mirhadas a la diversitat” amb un repàs de les dones dels països menys desenvolupats i la seua forma d’afrontar la seua cultura i la seua societat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.