fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana entra a formar part de la Ruta Templera

Borriana entra a formar part de la Ruta Templera

Dins del projecte Territori Templer s’han situat totems en tots els punts destacats de la localitat.

La localitat de Borriana ha entrat a formar part del projecte Territori Templer, una proposta cultural que pret茅n posar en valor el nostre patrimoni i el nostre passat per a convertir-los en un al路licient tur铆stic. L’edil de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, ha destacat que 芦Territori Templer t茅 un important objectiu divulgatiu de la hist貌ria, per貌 tamb茅 茅s una suggeridora oferta de rutes senyalitzades en les quals el turista: aventurer, creient o descobridor podr脿 reviure altres 猫poques i gaudir de l’arquitectura, l’art, les festes, l’artesania i de la nostra rica gastronomia禄.

Durant estes setmanes s’han instal路lat fins a deu totems repartits en els punts templers m茅s destacats de la ciutat de Borriana. En les entrades a la ciutat per Castell贸 i Vila-real, i Nules. Dins del nucli hist貌ric, se situen els t貌tems en la pla莽a Major, explicatiu de tota la ruta, a la casa Abadia i la muralla i absis de la Bas铆lica d’El Salvador, al carrer Sant Agust铆 en la resta de muralla, a l’esgl茅sia de Sant Blai, al carrer Sant Pasqual, en la muralla i torre medieval restaurades, i fora del nucli urb脿, en l’Alqueria de Calatrava, la Torre del Mar i l’煤ltim en Vinarragell.

芦脡s una forma que els ve茂ns i ve茂nes, i tamb茅 els visitants coneguen un poc m茅s de la nostra hist貌ria, i el passat templer amb el qual va comptar Borriana禄. L’aguerrida fe dels templers, la seua valentia i fidelitat els va convertir en la Baixa Edat mitjana, en l’Ordre m茅s poderosa de l’orbe. En les nostres terres, esta ordre militar va ser decisiva per a la reconquesta cristiana, ja que els templers van ser el bra莽 armat dels reis des del segle XII. Amb les seues espases i moltes vegades amb les seues vides, es van guanyar la donaci贸 de m煤ltiples propietats: terres, castells i viles.

La prov铆ncia de Castell贸 est脿 plena d’aquells vestigis de l’edat mitjana. Des de Pen铆scola fins a Borriana, el territori s’esguita de llocs incre茂bles que porten al visitant a reviure el seu passat templer. 脡s el moment de posar en valor aqueixa hist貌ria. De donar a con茅ixer els llocs que van ser fites i s铆mbols del nostre ric passat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.