fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana presenta les Jornades Medievals de la Reconquesta que tindran lloc a la ciutat el proper cap de setmana

Borriana presenta les Jornades Medievals de la Reconquesta que tindran lloc a la ciutat el proper cap de setmana

A partir del proper dijousdiferents espais p煤blics de la ciutat acolliran tot un seguit d’activitats que tindran en les exhibicions de cavallers i dames i en el Mercat Medieval els seus grans atractius.

L’associaci贸 Cidiana de la prov铆ncia de Castell贸 ha presentat aquest mat铆 al costat de les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Borriana les primeres Jornades Medievals de la Reconquesta que se celebraran entre els propers dies 14 i 18 de setembre en diferents punts de la ciutat. El m脿xim responsable de l’脿rea cultural municipal, Vicent Granel, ha iniciat la presentaci贸 de l’acte explicant que 鈥渆s tracta d’una novetat cultural a la nostra ciutat que creiem que tindr脿 una llarga vida i continu茂tat dins de la programaci贸 anual de la ciutat鈥.

Granel ha manifestat que 鈥溍﹕ un bon moment i una atracci贸 indiscutible el fet de poder veure fins a cinquanta cavallers i dames que realitzaran diverses exhibicions durant el cap de setmana en llocs com la pla莽a Major o el Pla, la qual cosa sumat a Mercat Medieval completar脿 i canviar脿 per complet l’aspecte de Borriana durant les Jornades鈥.

A continuaci贸, ha estat un dels principals art铆fexs i creador del projecte, Hugo Gim茅nez qui ha detallat el gran nombre d’activitats programades per al cap de setmana vinent. Tal com ha explicat Gim茅nez, 鈥渏a el dimecres es donar脿 inici a les jornades amb la inauguraci贸 d’una exposici贸 sobre el Cam铆 del Cid que quedar脿 albergada a la sala d’exposicions de la Caixa Rural鈥. El president de l’Associaci贸 Cidiana de Castell贸 ha anat desgranant els principals actes del cap de setmana destacant 鈥渆l mateix divendres tindrem la inauguraci贸 del Mercat Medieval i la projecci贸 en el Teatre Pay脿 del documentar 鈥淏envingut Mr Heston鈥. De fet els responsables del documental, Elena Ferr谩ndiz i Pedro Estepa, estaran presents en la projecci贸 i el mateix dissabte a partir de la una del migdia seran els encarregats del Preg贸 d’inici de les Jornades, i tamb茅 participaran en el nomenament de Cavallers i Dames que tindr脿 lloc el mateix mat铆 del dissabte en el Sal贸 de Plens municipal.

Gim茅nez ha acabat destacant que 鈥渢indran lloc tant un menjar de germanor el mateix dissabte i tamb茅 un sopar a la pla莽a Major, entre les quals tindr脿 lloc una de les animacions m茅s esperades com 茅s la que realitzarem sota el nom de 鈥淟’Impost del Rei鈥 i a la qual animem a tots a participar i de la qual segur gaudeixen鈥.

Finalment, ha estat la regidor de Festes, Llu茂sa Monferrer qui ha volgut 鈥渁nimar tant als ve茂ns i ve茂nes de Borriana com a aquells de les poblacions m茅s properes a apropar-se a la ciutat durant la celebraci贸 de les Jornades, ja que suposen una relectura m茅s sobre l’猫poca de la Reconquesta i suposen un gran atractiu per a tot tipus de p煤blic鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.