fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana presenta una renovada Fira del Llibre que omplirà La Mercè de literatura, música i animació del 24 al 28 d’abril

Borriana presenta una renovada Fira del Llibre que omplirà La Mercè de literatura, música i animació del 24 al 28 d’abril

Les regidories de Cultura, Normalització Lingüística i Promoció Econòmica i diverses de les llibreries de la ciutat donen a conèixer les principals novetats de l’edició de 2018.

«Tindríem molt guanyat si ens ixen uns dies com el d’avui». Ha sigut una de les primeres reflexions que, en forma d’anècdota, han fet propietaris de llibreries i regidors quan s’ha presentat una nova edició de la Fira del Llibre de Borriana. I és que durant la presentació celebrada en els limítrofs del *CMC de la Mercè, la temperatura i el bon temps han sigut el millor dels presagis per a la setmana vinent, quan ja el dimarts dia 24 a partir de les 19:00 hores se celebre el primer dels actes englobats dins de la Fira de 2018, amb la presentació pública del projecte «El plaer de la lectura: una manera d’estimar, pensar i composar», que han dut a terme alumnat i professorat de l’IES Llombai i que serà «el primer dels actes purament literaris i amb l’educació i el foment de la lectura com a base que servirà per a la inauguració oficial de la Fira del Llibre de 2018», com comentava el regidor de Cultura, Vicent Granel.

L’endemà, el dimecres 25 tindrà lloc la presentació de «Els llinatges borrianencs. Origen, evolució els cognoms. Genealogies familiars» a càrrec de Josep Saborit Vilar i Javier Sanchiz Ruiz, en este cas en el Saló de Plens municipal i a partir de les 19:00 hores. L’activitat seguirà creixent a partir de dijous, quan en horari matinal tinguen lloc les activitats musicals, literàries i artístiques al voltant de l’exposició que dos dies abans hauran inaugurat els i les alumnes de l’IES Llombai. A partir de les 18:00 hores, els i les més xicotetes podran gaudir del contacontes en forma de ruta literària «El petit Príncep». I poc després, a les 19:30 hores, el Saló de Plens acollirà una nova presentació literària, en esta ocasió de l’obra «Com àngel d’ales negres» de Francesc Mompó.
L’obertura oficial de la Fira del Llibre arribarà el divendres a partir de les cinc de la vesprada, quan les llibreries borrianenques participants, La Llibreta, *Llibreria Martí, Llibreria Novenes i Llibreria Suvis, posen a la disposició dels assistents a la Fira tota l’oferta literària en els prop de trenta metres d’estands que se situaran al costat del CMC La Mercè on avui ha tingut lloc la presentació.

Eixe mateix divendres, i tal com ha explicat la regidora Maria Romero, «els i les participants del Taller d’Ocupació Riu Anna continuarà amb la seua implicació en l’animació juvenil, com ja han fet durant els últims mesos, oferint activitats i tallers a partir de dos quarts de sis, tal com també faran el divendres al matí a partir de les onze». L’espectacle «Va d’Enric Valor…» de Felip Kervarec tancarà a partir de les 18:00 hores la jornada del divendres en la Fira, que reprendrà la seua activitat el dissabte amb les citades activitats infantils i es tancarà a les sis de la vesprada amb l’actuació de Rodamons Teatre i la seua obra «Petiteses». Tal com ha volgut resumir el regidor de Normalització Lingüística, Santiago Zorío, «en esta edició de la Fira del Llibre de Borriana hem volgut anar més enllà i unir música, art, espectacles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.