fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 presenta la programaci贸 trimestral de la campanya ‘Celebrem amb la natura’

Castell贸 presenta la programaci贸 trimestral de la campanya ‘Celebrem amb la natura’

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, anima a descobrir els valors ambientals del municipi amb les rutes guiades

La campanya Celebrem amb la natura proposa per a aquest trimestre vinent una programaci贸 variada que inclou quatre rutes de senderisme interpretatiu, una activitat de geocaching i una visita al centre del parc natural de les Illes Columbretes. La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, ha destacat que “la programaci贸 permet descobrir, o redescobrir, alguns enclavaments del nostre terme municipal a trav茅s d’unes activitats amb guies professionals que ajuden a interpretar el paisatge i els seus valors”.

Us贸 ha recordat que la campanya Celebrem amb la natura pret茅n conscienciar a la poblaci贸 sobre valors ambientals i promoure la sostenibilitat en l’脿mbit local. “L’acci贸 local provoca canvis locals pel que amb aquesta campanya pretenem, d’un costat, sensibilitzar sobre valors ambientals i, d’un altre, afavorir un major coneixement i respecte pel nostre territori”.

Les activitats, totes gratu茂tes i on solament es requereix inscripci贸 pr猫via, comencen aquest diumenge, 5 de mar莽, amb la celebraci贸 del Dia Mundial de l’Efici猫ncia Energ猫tica a trav茅s de la ruta de les 7 erres. La Reflexi贸, la primera de les “7 Erres del Ciutad脿 Ecol貌gic”, ve seguida de Rebuig, Reducci贸, Reutilitzaci贸, Reciclatge, Redistribuci贸 i Reclamaci贸. “Com a consumidors responsables, hem de saber utilitzar els recursos naturals de forma eficient i racional. Per a莽貌, al llarg d’una entretinguda ruta senderista per la Roca del Migdia, la Raca i el Tossal de Llobera, anirem donant pistes sobre com posar en pr脿ctica les 7 Erres del Ciutad脿 Ecol貌gic en la nostra vida di脿ria”, expliquen des diItinerantur, l’empresa que s’encarrega de fer aquests recorreguts guiats i a trav茅s de la qual s’han de fer les inscripcions en info@itinerantur.com. Aquesta ruta est脿 dirigida a p煤blic senderista, t茅 una durada estimada de 5 hores i un recorregut de 12 quil貌metres.

La seg眉ent activitat programada ser脿 el 25 de mar莽 per a celebrar el Dia Mundial de l’Aigua amb un geocaching familiar pel parc Litoral amb una durada estimada de 3 hores. El dissabte 22 d’abril es commemorar脿 el Dia Internacional de la Terra amb una ruta interpretativa a la Raca des de l’ermita de la Magdalena (10 quil貌metres). El diumenge 30 d’abril Castell贸 se sumar脿 a la celebraci贸 del Dia Internacional de la Conscienciaci贸 sobre el Soroll amb una ruta al Tossal Gros. El Dia Mundial de la Biodiversitat se celebrar脿 el 13 de maig amb una visita al parc natural de les Illes Columbretes i xarrada sobre aus marines i el diumenge 21 de maig es commemorar脿 el Dia Europeu dels Parcs Naturals amb una ruta al cim del Bartolo per les crestes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.