Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El pròxim dimecres tindrà lloc l’acte institucional pel 9 d’octubre a Sagunt

El pròxim dimecres tindrà lloc l’acte institucional pel 9 d’octubre a Sagunt

El mercat popular, el sopar de cantell, l’arròs amb fesols i naps i la baixada de la senyera des de la façana de l’ajuntament entre els actes programats pel 9 d’Octubre.

La programació per la festivitat del 9 d’Octubre continua a Sagunt i Port de Sagunt amb actes culturals i festius. Tal com es va anunciar en la presentació, la programació estarà present en tots dos nuclis poblacionals de la nostra localitat i estan organitzats pels departaments de Cultura i de Festes de l’Ajuntament de Sagunt.

El dimarts 8 d’octubre, el mercat popular s’instal·larà, durant tota la jornada, al passeig de la Gerència del Port de Sagunt. Ja durant la vesprada, a les 19 hores l’Associació Cultural Grup de danses Els Fallers amenitzaran amb balls regionals als veïns i veïnes del municipi així com als visitants a l’auditori a l’aire lliure del Triangle Umbral del Port de Sagunt (Plaça Joan Carles I). Per altra banda, a les 20 hores els Jardins del Casino Vell del Port de Sagunt acolliran el tradicional sopar de cantell amenitzat pels monòlegs i les actuacions d’artistes locals.

El matí del dimecres, 9 d’octubre, serà el torn de la flashmob (10 h) i de l’actuació d’uns pallassos (11 h) els quals divertiran als més xicotets en el Triangle Umbral perquè, tot seguit, tinga lloc el menjar d’arròs amb fesols i naps, organitzats per l’Associació Porteña Hoguera de Sant Antón i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, a les 13.30 hores.

Finalment, la vesprada del 9 d’octubre està reservada per als actes institucionals que donaran inici a les 19 hores amb la baixada de la senyera i la bandera del municipi per la façana de l’Ajuntament de Sagunt i portades, en primera instància, per l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno i per la primera tinenta d’alcalde, María José Carrera. Seguidament tindrà lloc l’habitual processó cívica al voltant de la glorieta on els diferents portaveus dels grups municipals tindran l’oportunitat de portar la senyera i la bandera de la ciutat acompanyats per l’actuació d’un grup de dolçaina i tabalet i dels cabuts. Tot seguit, l’alcalde de Sagunt, pronunciarà el tradicional discurs pel Dia de la Comunitat Valenciana, 9 d’octubre perquè tot seguit finalitzen els actes amb els balls regionals a càrrec del Grup de Danses de Morvedre al terrat de la glorieta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.