fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els oficis tradicionals prenen Benassal

Els oficis tradicionals prenen Benassal

Desenes de persones han gaudit durant este cap de setmana la Fira d’Oficis de Benassal i les diferents recreacions d’oficis tradicionals i moments significatius per al municipi com l’arribada dels ‘ag眉istas’ a la Font d’En Segures.

Aix铆 les coses, abans d’ahir es va inaugurar la Fira amb l’arribada del cotxe de l铆nia hist貌ric que transportava els turistes que viatjaven a Benassal per gaudir de les aig眉es de la Font d’En Segures. A m茅s, despr茅s de la inauguraci贸 de l’esdeveniment per part de les autoritats locals van comen莽ar a succeir-se diverses activitats com les realitzades per la filadora de llana o l’esquilat d’ovelles i el munyit de cabres. Tamb茅 es va poder gaudir d’una degustaci贸 de pa amb vi i sucre, un taller de brodat, de ‘rodar la s猫nia’ una ruta pels bombardejos de la Legi贸 C貌ndor i el Ball Pla entre d’altres.

Ahir la jornada va comen莽ar a les 10.30h amb l’obertura del recinte i a esta mateixa hora va tindre lloc una ruta guiada pel Benassal antic. Tamb茅 hi va haver una signatura de llibres de ‘La maledicci贸 del pelegr铆 de Portell’, va actuar Eros Recio i es va recordar la tradici贸 amb el Gall Gallet. Altres de les activitats de les quals es va poder gaudir ahir al mat铆 van ser la demostraci贸 de la filadora de llana, una solta de coloms o la demostraci贸 d’esquilar ovelles i munyir cabres.

Ahir a la vesprada, a les 16h tast de vins i a les 16.30h batukada. A les 17h va continuar l’exhibici贸 de conreu amb la sembra. Seguidament, taller de brodat i nova sessi贸 de l’activitat d’esquilar ovelles i munyir cabres. A les 18h va tornar ‘rodar la s茅nia’ i el taller d’emblanquir.

La Fira d’Oficis 2019 va acabar a les 20h amb la foto de fam铆lia de totes les persones col路laboradores en l’esdeveniment i la interpretaci贸 de l’himne de Benassal.

Recordar que durant el dia es poden visitar diferents exposicions com la d’Aigua de Benassal aix铆 com el patrimoni hist貌ric i cultural del municipi com la Torre de la Pres贸 o el Forn de Dalt. Tamb茅 es poden degustar diferents plats elaborats de forma tradicional i hi ha llocs de venda de productes tradicionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.