fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Capella del Misteri d’Elx oferix este dissabte un concert en el Palau de les Artes organitzat per l’AVL

La Capella del Misteri d’Elx oferix este dissabte un concert en el Palau de les Artes organitzat per l’AVL

Forma part de l’Any dels Misteris Assumpicionistes Valencians.

La Capella i l’Escolania del Misteri d’Elx oferirà este dissabte un concert extraordinari en l’auditori del Palau de les Artes Reina Sofía, a València, organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb motiu de l’Any dels Misteris Assumpcionistes Valencians d’Elx, València i Castelló.

La Festa o Misteri d’Elx és una representació de temàtica assumpcionista completament cantada –en valencià– que data de l’últim quart del segle XV i que s’ha escenificat ininterrompudament fins als nostres dies en l’església de Santa Maria d’esta població valenciana.

Cap altre drama europeu d’origen medieval ha pogut sobreviure al pas dels segles, fet que va ser valorat per la UNESCO a l’hora de declarar-lo Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el 2001. El concert està interpretat per la Capella i l’Escolania del Misteri d’Elx, que són els encarregats de donar vida a este espectacle cada 14 i 15 d’agost any rere any.

L’interés musical de la representació radica en el fet que ens trobem davant d’una obra que combina melodies de èpoques diferents, principalment cants monòdics d’origen litúrgic amb un desenvolupament melismàtic propi del cant mediterrani i cants polifònics d’ascendència renaixentista.

L’Acadèmia Valenciana ha exhaurit les 1.400 invitacions facilitades per la gerència del Palau de les Arts, que s’han repartit entre les persones que les han sol·licitades en les últimes setmanes a través del web de l’auditori o directament a l’AVL. El concert començarà a les 19 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.