fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Garcia presenta la nova eina que ofereix informaci贸 sobre els immobles gestionats per l’Ajuntament de Castell贸

Garcia presenta la nova eina que ofereix informaci贸 sobre els immobles gestionats per l’Ajuntament de Castell贸

Ara, a trav茅s del Panell de Govern Obert, es poden con猫ixer dades sobre les propietats, les cessions i els lloguers municipals.

El regidor de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸, Ignasi Garcia, va presentar ahir al mat铆 una nova eina del Panell de Govern Obert gr脿cies a la qual “aconseguim un nou objectiu de l’Acord del Grau en pro de la transpar猫ncia i gr脿cies a la qual els castellonencs i les castellonenques podran fiscalitzar a l’equip de govern fent que l’auditoria ciutadana siga una realitat”.

Aix铆, el Panell de Govern Obert de la web municipal ofereix des d’avui una nova secci贸 amb informaci贸 sobre els b茅ns immobles gestionats per l’Ajuntament de Castell贸 i d贸na la possibilitat de consultar a trav茅s de documents en formats pdf i excel les dades de les propietats aix铆 com de localitzar-les geogr脿ficament en el mapa del GeoPortal.

La nova eina de transpar猫ncia de l’Ajuntament ofereix informaci贸 tant de les propietats del consistori com d’aquelles que li han sigut cedides o estan llogades.

El regidor ha destacat que “entenem que era important que esta informaci贸 f贸ra p煤blica perqu猫 permet, no solament que la ciutadania ens fiscalitze com a govern, sin贸 tamb茅 perqu猫 amb esta informaci贸 a l’abast de tots, els pol铆tics podem prendre decisions com un bon govern i no solament per impulsos”.

Garc铆a ha recordat la import脿ncia d’esta nova eina perqu猫 genera un canvi abismal en la gesti贸, “anteriors governs van demostrar sobradamente que no tenien cap intenci贸 ni voluntat d’oferir a la ciutadania un ajuntament del segle XXI i una prova significativa d’a莽貌 茅s el fet que quan la vicealcaldesa i regidora d’Habitatge va preguntar si ten铆em una base de dades dels habitatges municipals li van ensenyar un document de word”.

El Panell de Govern Obert, que es va presentar al desembre de 2015, 茅s la “joia de la corona” quant a transpar猫ncia municipal es refereix i es tracta d’un element viu que ha anat sumant noves pestanyes en estos tres anys. Va n脿ixer amb set apartats diferents: Participa, Indicadors, Observatori, Pressupostos, Transpar猫ncia, Laboratori i Pla de Transpar猫ncia i Govern Obert als quals durant este temps s’han sumat les eines per a con猫ixer el compliment del Pla de Govern, les agendes dels regidors, el cost de la promoci贸 institucional, els acords i videoactes dels plens, o les factures de l’Ajuntament.

Garc铆a ha destacat que gr脿cies al Panell de Govern Obert i a tota la informaci贸 que este inclou “complim amb un comprom铆s estructural del govern, la transpar猫ncia, que ha d’estar plasmat en la p脿gina web municipal, a l’abast de tota la ciutadania”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.