fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Castellonada’18 rebr脿 fins a 17 centres educatius de tota la prov铆ncia i finalitzar脿 amb una flashmob

La Castellonada’18 rebr脿 fins a 17 centres educatius de tota la prov铆ncia i finalitzar脿 amb una flashmob

L’activitat consisteix a geolocalitzar en un 煤nic mapa interactiu els principals punts d’inter茅s de la ciutat de Castell贸 combinant els mitjans cl脿ssics i l’煤s de les TIC.

La ciutat de Castell贸 rep el pr貌xim dimarts 27 de febrer al Menador la Castellonada’18 a partir de les 9.30 hores, una gimcana digital adre莽ada a l’alumnat de tota la prov铆ncia on aprendran orientaci贸 dins de la ciutat combinant els mitjans cl脿ssics amb l’煤s de les TIC i coneixeran els principals punts d’inter茅s patrimonial de la ciutat de Castell贸. Esta, que es va celebrar per primera vegada l’any 2016, comptar脿 amb la participaci贸 de 17 centres educatius de secund脿ria, batxillerat i cicles formatius de la prov铆ncia de Castell贸, com l’Alcora Betx铆, Borriana, La Vall d’Uix贸, Benic脿ssim, Torreblanca, Benicarl贸, Viver o Sant Mateu, i de la que s’esperen entorn de 1.300 xiquets i xiquetes.

La Castellonada 茅s un projecte de geolocalitzaci贸 i tecnologia m貌bil dins del World Mobile City Project, i est脿 organitzada per un col路lectiu de docents de la prov铆ncia de Castell贸 vinculats a la formaci贸 docent en compet猫ncia digital i en itineraris culturals. Compta amb el suport de la Regidoria d’Educaci贸 dins del programa de ciutats educadores de l’Ajuntament de Castell贸, del CEFIRE de Castell贸 i de la Universitat Jaume I.

L’activitat consisteix a geolocalitzar, entre els alumnes dels centres participants, en un 煤nic mapa interactiu, els principals punts d’inter茅s patrimonial de la ciutat de Castell贸. La tasca de geolocalitzaci贸 es realitzar脿 amb l’ajuda d’uns targetons que inclouen preguntes i informaci贸 mitjan莽ant codis QR, elements de realitat augmentada, xarxes socials, i fent 煤s d’aplicacions m貌bils gratu茂tes. Per a orientar-se l’alumnat s’ajudar脿 de mapes digitals, mitjans de transport i les aplicacions d’orientaci贸 apreses, i en cada punt caldr脿 passar una prova.

El projecte naix de la necessitat de facilitar a l’alumnat, i a les persones dels pobles i que no estan acostumades a despla莽ar-se i moure’s per una ciutat, a con茅ixer i saber localitzar qualsevol punt a la ciutat amb l’ajuda de les noves tecnologies. Amb este es pret茅n introduir l’煤s dels dispositius m貌bils com a eines d’aprenentatge al mateix temps que realitzen una experi猫ncia col路laborativa, motivadora i de recerca del patrimoni cultural, una experi猫ncia que enguany tindr脿 els hashtags #Castellonada18 #CSada18.

A m茅s, al final de mat铆 tindr脿 lloc una flashmob en la qual participaran totes les persones de la Castellonada’18, i consistir脿 amb una coreografia grupal amb suport musical on aniran apareixent en un espai determinat i de manera casual executaran cadascuna de les accions assignades i desapareixeran de l’espai amb total normalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.