fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La desena edició de la Nit de l’Art comptarà amb la participació d’uns 50 artistes locals

La desena edició de la Nit de l’Art comptarà amb la participació d’uns 50 artistes locals

La iniciativa cultural, que compleix la seua desena edició, creix amb fins a 60 espais culturals i més de 50 propostes per a gaudir.

La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha presentat aquest matí la desena edició de la Nit de l’Art, que se celebrarà dissabte que ve 13 de maig, des de les 20.00 fins a les 1.00 hores, en diversos espais de la ciutat de Castelló.

Així, “la ciutat tornarà a ser un aparador absolut d’art i d’artistes i enguany, la desena edició promet ser una de les més grans que s’han realitzat fins ara, perquè no solament comptarem amb artistes locals, nacionals i internacionals sinó que a més totes les institucions, tant públiques com a privades, s’han bolcat perquè enguany siga una nit de les més màgiques que puga haver-hi”, ha informat la regidora.

Ruiz també ha desvetlat que “més de 100 artistes participaran en la Nit de l’Art, dels quals uns 50 seran locals. I el circuit s’amplia amb al voltant de 20 nous espais. Així, enguany hi haurà tant espais tancats com a l’aire lliure per al gaudi de tota la ciutadania”.

Finalment, l’edil ha destacat que “l’objectiu és portar la cultura a tots els racons de Castelló i que la gent no solament isca al carrer a gaudir d’ella aqueixa nit, sinó que ho faça tots els dies de l’any”.

Aquesta desena edició de la Nit de l’Art comptarà amb més de 50 propostes culturals en més de 60 espais diferents entre galeries, centres culturals, estudis d’artistes, museus, llibreries i espais a l’aire lliure.

En la presentació, la regidora ha estat acompanyada per Vicent Sales, diputat provincial de Cultura; Wenceslao Rambla, vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la UJI; i Yvonne Bacas, organitzadora de la Nit de l’Art.

El diputat provincial ha destacat que “la Nit de l’Art és l’exemple fantàstic del que la col·laboració pública i privada pot fer per la cultura i l’art”.

Per la seua banda, Wenceslao Rambla ha reflexionat sobre “l’art, que és una altra forma de veure el món, una cosa seriosa que radica en la esencialitat de l’ésser humà ja que les manifestacions artístiques han sigut evidents en qualsevol cultura. Per tant iniciatives com aquesta reforcen la idea de l’art com a llenguatge o forma d’expressió i com una forma de participació social”.

Finalment, Ivonne Bacas ha destacat les novetats d’aquesta edició, com el “nou espai cultural de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en l’Avinguda del Mar 23, amb una exposició que comptarà amb la participació especial dels alumnes de arteteràpia dels col·legis l’Hereu de Borriol, Pintor Castell de Castelló, José Soriano de Vila-real i Sant Miquel de Vilafamés”.

El teatre del Raval obrirà les seues portes amb dues propostes molt potents: una instal·lació interactiva a càrrec d’Elisa Merino i una videoprojecció d’Alejandro Mañas.

La Exprimidora, per la seua banda, ha preparat una acció especial per a la Nit de l’Art; es tracta d’un passeig turístic pels diferents llocs artístics de la ciutat que partirà des de la Porta del Sol a les 20.00, 20.30 i 21 hores.

L’associació La Flama comptarà amb una molt interessant exposició col·lectiva de dones: ‘La història amb Ulls de Dóna”, mentre que en Beatriz Forés Espai Cultural (Passeig de la Universitat 6) podrem delectar-nos amb una exposició d’escultura de Lorna Benavides.

L’Estudi Taller d’Eva Córdoba Armelles albergarà l’exposició ‘Entre ayer y hoy’; mentre en La Bohèmia hi haurà pintura en directe i performances amb artistes com Juan Antonio Álvarez, Juan Carlos Palomo, Juan Poré, Laura Avinent, María Griñó, María Ordóñez, Mónica González, Noemí Barberá, Pilar Diago o Zayda Jiménez.

El Mercat Municipal de Castelló acollirà en la seua façana l’exposició ‘Fotografies’ de Laura Avinent (Ulalalau) i Paco Rangel ens sorprendrà amb la seua obra ‘Holbein Anamorfismo’, un projecte d’intervenció artística urbana en el qual haurem d’anar descobrint les diferents ubicacions de l’obra.

Quant a teatre, podrem gaudir de la funció teatral ‘La vida merece la pena’, a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló, en dues ubicacions diferents: a les 20.00 hores en el Passadís dels Arts del Parc Ribalta, i a les 23.00 hores en la Plaça de la Pau.

Finalment, dins de la Nit de l’Art se celebrarà la Nit en Dansa en dues ubicacions. La primera, en la Plaça de les Aules de 20.00 a 21.45 hores, on es realitzaran les següents classes obertes: contemporani amb Jove Companyia Gerard Collins, afro amb Papa Rumba Moviments Escuela de Baile, rumba bolero amb Escola de Ball Swing Dance, tribal fusió amb Ballet Llum d’Orient, dansa del ventre amb Estudio de Danza Ivana i mambo amb Zergyo i Eva Latin Dance Estudio. A més, a partir de les 22.00 i fins a les 24.00 hores en la Plaça Santa Clara hi haurà actuacions amb la col·laboració de Escola de Ball Swing Dance, Las Analógicas de EBBD, Asunción de Martos, Jove Companyia Gerard Collins, Lidón Patiño, La Zapatilla Roja Echegaray, Compasos, La Zapatilla Roja Fola, Coppelia, Espejos, Estudio de Danza Ivana, Papa Rumba Moviments Escuela de Baile, Ballet Llum d’Orient y Dumtak Percussió, Zergyo y Eva Latin Dance Estudio y Castellón Baila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.