fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació convertirà en accessibles els parcs infantils dels municipis de menys de 10.000 habitants

La Diputació convertirà en accessibles els parcs infantils dels municipis de menys de 10.000 habitants

La Diputació destinarà enguany 100.000 euros per a convertir en accessibles els parcs infantils dels municipis de la província amb menys de 10.000 habitants. El Govern Provincial ha aprovat la memòria relativa a l’execució del programa ‘Gronxadors Adaptats’ perquè els ajuntaments castellonencs amb menys recursos puguen adaptar aquests espais públics per a menors amb mobilitat reduïda.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat que aquesta mesura té per objecte el “que tots els xiquets de Castelló puguen gaudir dels parcs lúdics sense importar les que siguen les seues capacitats físiques. Volem normalitzar al màxim el dia a dia d’aquests xicotets amb alguna discapacitat i que aquest recurs dotacional acoste aquesta realitat a la resta de xiquets”.

És per açò que Vicente-Ruiz ha subratllat que “amb la incorporació d’aquests equipaments lúdics es durà a terme la transformació dels parcs infantils convertint-los en un lloc accessible i inclusiu en el qual els xiquets es puguen divertir junts, sense diferències i normalitzant les diferents capacitats”.

La diputada d’Acció Social ha explicat que per a l’elecció dels municipis, s’articularan actuacions preliminars enfocades a conéixer la ubicació i previsió de mesures complementàries assumides pels ajuntaments beneficiaris, la voluntat d’adhesió al programa i la presència en la localitat de menors usuaris potencials d’aquest.

Més de vuit milions d’euros per als col·lectius més vulnerables

Vicente-Ruiz ha destacat que aquesta inversió s’engloba dins dels més de vuit milions d’euros que el Govern Provincial destinarà enguany en benefici dels col·lectius més vulnerables de la província. Així, al costat dels 100.000 euros per a la instal·lació de gronxadors adaptats, la Diputació destinarà per exemple 313.500 euros per a l’atenció a les persones majors, 243.000 euros per a materialitzar la Teleayuda domiciliària o més de 240.000 euros extra per a estendre el servei d’Unitats Respira fins a aconseguir els 55 municipis.

“L’objectiu és clar. Igualar les oportunitats en tota la província, amb especial atenció en el món rural castellonenc, i que cap veí de la província es quede arrere. Únicament aconseguir construir una millor província en la qual viure si ho fem tots de la mà”, ha incidit la diputada provincial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.