fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La fira agrícola de Nules inclou un espai gastronòmic dedicat a productes de la província

La fira agrícola de Nules inclou un espai gastronòmic dedicat a productes de la província

Es presenta la LXXII Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules com a referent de les fires del sector agrícola.

La LXXII Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules es presenta com a referent de les fires del sector agrícola i citrícola de la província de Castelló. Amb una programació que inclou, any enrere any, novetats que tenen com a finalitat renovar i modernitzar la fira. Davant açò, el regidor d’agricultura, César Estañol, comenta que “en estos últims dos anys s’ha registrat un salt qualitatiu amb continguts importants per al sector agrícola que ha fet que es convertisca en un punt de trobada i un referent per al llaurador i el professional del sector”.

La fira tindrà lloc els dies del 13 al 16 de setembre i compta com a principal novetat la creació d’un espai gastronòmic que s’ha anomenat Espai de Sabors, on tindran protagonisme els productes de la terra i compta a més amb una programació de tast de vi en la que participen 9 cellers de l’IGP Castelló, “per a participar d’estos tasts hi ha que inscriure’s abans perquè les places són limitades. És una activitat nova a la fira i gratuïta en la que a més s’explicarà la història i el recorregut del vi de la província de Castelló i la importància del cultiu de les vinyes en les nostres terres”, explica David Remolar, sumiller encarregat d’este espai.

Per segon any consecutiu la fira compta amb el Racó del Llaurador, un espai dissenyat perquè l’agricultor puga informar-se de les diferents tendències, innovacions, normatives, entre altres temes d’interés per al sector agrari. Així, el Racó del Llaurador disposa d’una programació que este any estarà centrada en temes com les malalties i plagues emergents en els cítrics; la reconversió a l’agricultura ecològica; demostració de l’ús del tractor i altres maquinàries agrícoles; noves solucions naturals per a l’Agricultura ecològica; la recollida d’envasos i punts de recollida Sigfito; o la figura de qualitat per a la Clemenules; entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.