fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Fira Valenciana de la M煤sica Trovam celebrar脿 la desena edici贸 amb m茅s de 50 artistes

La Fira Valenciana de la M煤sica Trovam celebrar脿 la desena edici贸 amb m茅s de 50 artistes

Propostes com Xavi Sarri脿, Smoking Souls, Neus Ferri, Carraixet, Marala o Tito Pontet encap莽alen la representaci贸 valenciana.

La Fira Valenciana de la M煤sica Trovam presenta un avan莽 de la programaci贸 art铆stica de la seua desena edici贸. Entre el dimecres 2 i el dissabte 5 de novembre, Castell贸 de la Plana tornar脿 a ser l鈥檈picentre de l鈥檃ctivitat musical de la Comunitat Valenciana.

Enguany, m茅s de 50 artistes, dels quals s鈥檋an donat a con茅ixer m茅s d鈥檜na trentena, presentaran els seus projectes en diferents escenaris de la capital de la Plana Alta. Com 茅s habitual, el protagonisme principal recaur脿 sobre int猫rprets valencians, amb la pres猫ncia de Xavi Sarri脿, Smoking Souls, Neus Ferri, Cactus, Carraixet i Clara Andr茅s, entre altres.

A m茅s, l鈥檕ferta s鈥檈nriquir脿 amb int猫rprets d鈥檃ltres punts de l鈥橢stat com DePedro, Enric Montefusco i Maria Hein, i de l鈥櫭爉bit internacional, com Low. La Fira tamb茅 acollir脿 la representaci贸 de l鈥檈lectro-貌pera 鈥楳anifest antirom脿ntic鈥.

Gr脿cies a les nou edicions anteriors, la Fira Trovam s鈥檋a convertit en una cita ineludible per als amants de la m煤sica i per als professionals d鈥檃questa ind煤stria cultural. Aix铆, mel貌mans, int猫rprets, promotors, m脿nagers, ag猫ncies i la resta d鈥檃gents musicals s鈥檃costen a Castell贸 de la Plana cada any per compartir coneixements i experi猫ncies.

En el vessant art铆stic, l鈥檕rganitzaci贸 aposta per una oferta poli猫drica i ecl猫ctica amb l鈥檕bjectiu d鈥檃tendre els gustos d鈥檜n p煤blic variat. Aix铆, el pop, el rock, el rap i les m煤siques urbanes no poden faltar en la programaci贸. Tampoc ho fa la m煤sica d鈥檃rrel valenciana i els espectacles destinats al p煤blic familiar. D鈥檃ltra banda, el Trovam combina figures consolidades i bandes emergents en un cartell paritari que posa el relleu en la presentaci贸 de nous discos i en els espectacles d鈥檈strena.

Malgrat que l鈥檈quip organitzador de la Fira Valenciana de la M煤sica es mant茅 quasi en la seua totalitat, s鈥檋a de destacar un canvi substancial. Aix铆, Armand Ll脿cer, que fins ara exercia de gerent de l鈥檈sdeveniment, ha assumit la direcci贸 en substituci贸 de Joan Gregori Maria. A l鈥檋ora d鈥檃ssumir aquest repte, Ll脿cer ha destacat la import脿ncia d鈥檃quest esdeveniment 鈥渃om a catalitzador principal d鈥檜na s猫rie d鈥檌niciatives que, des de fa 10 anys, estan contribuint a vertebrar i donar visibilitat a un sector creatiu d鈥檈norme rellev脿ncia en el desenvolupament cultural i econ貌mic del territori. De la m脿 de l鈥橧nstitut Valenci脿 de Cultura i la resta d鈥檌nstitucions que ens donen suport, estem treballant per a situar la m煤sica valenciana en el mapa estatal i, a mitj脿 termini, en els circuits internacionals, amb el protagonisme que li correspon鈥.

Propostes valencianes, estatals i internacionals

La pr貌xima edici贸 de la Fira comptar脿 amb alguns dels noms m茅s importants de l鈥檈scena valenciana. 脡s el cas de Xavi Sarri脿, Smoking Souls, Cactus, Novembre El猫ctric, Neus Ferri i Tito Pontet. Cal destacar que el Trovam tamb茅 茅s un aparador per a diverses veus femenines valencianes. En aquest sentit, la cantautora Clara Andr茅s, Elena J谩tiva, La Pepa i Xiomara Abello presentaran els seus nous treballs en el marc de la fira.

A m茅s de les formacions arribades de les diferents comarques valencianes, el p煤blic del Trovam gaudir脿 amb propostes d鈥檃ltres punts geogr脿fics. 脡s el cas del madrileny DePedro, el catal脿 Enric Montefusco i la balear Maria Hein.

La desena edici贸 de la Fira Valenciana de la M煤sica tamb茅 comptar脿 amb bandes internacionals. De moment, s鈥檋a confirmat l鈥檃ctuaci贸 de Low, el duet format per Mimi Parker (bateria i veu) i Alan Sparhawk (guitarra i veu), que fa quasi 30 anys i 茅s una refer猫ncia en el panorama del pop-rock internacional.

M茅s propostes valencianes

Entre els int猫rprets valencians tamb茅 cal destacar la pres猫ncia de Capricornio Uno, Ghost Transmission, Malparlat, Niuss, Nueve Desconocidos, Semana Santa, Tenda, Tom脿s de los Santos i Valmuz, conjunt que fusiona el jazz amb el pop, el rock i l鈥檈lectr貌nica.

Com s鈥檋a comentat ad茅s, la m煤sica d鈥檃rrel valenciana sempre ha format part de la programaci贸 de la Fira. Enguany, Castell贸 acollir脿 l鈥檋ist貌ric grup Carraixet. La formaci贸 celebrar脿 50 anys de traject貌ria a la mateixa ciutat on va fer el seu debut en 1972. A m茅s, presentar脿 els temes del seu pr貌xim disc, 鈥楿na entre tants鈥. Les novetats seguiran amb Marala i amb els germans Jonatan i Christian Penalba.

A la Fira tamb茅 es representaran diversos muntatges esc猫nics on la m煤sica 茅s protagonista. Per exemple, es podr脿 veure l鈥檈lectro-貌pera 鈥楳anifest antirom脿ntic鈥, signada pels polifac猫tics Pau Berga i Joan Palomares. Es tracta d鈥檜na obra d鈥檃gitaci贸 sobre l鈥檃mor i el sexe en el segle XXI al ritme de l鈥檈lectr貌nica valenciana del grup Prozak Soup amb una impactant posada en escena. Aix铆 mateix, hi haur脿 dos espectacles per al p煤blic familiar: 鈥楨l rock & roll tamb茅 茅s cosa de xiquets鈥 i 鈥楩lipa鈥, t铆tol de l鈥櫭簂tim treball de Ramonets.

Pro Weekend: circuit paral路lel de sales

Finalment, les actuacions del Trovam es complementaran amb la programaci贸 del Pro Weekend, que es desenvolupar脿 en paral路lel a la Fira durant les mateixes dates. Aquest festival tindr脿 lloc en sales de concerts i espais del centre de Castell贸.

La Fira Valenciana de la M煤sica Trovam 鈥 Pro Weekend est脿 organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col路laboraci贸 amb l鈥橧nstitut Valenci脿 de Cultura, la Regidoria de Cultura de l鈥橝juntament de Castell贸 de la Plana i l鈥櫭rea de Cultura de la Diputaci贸 de Castell贸.

Aix铆 mateix, compta amb la participaci贸 d鈥櫭 Punt M猫dia, l鈥橧nstitut Nacional de les Arts Esc猫niques (INAEM), Turisme Comunitat Valenciana, la Direcci贸 General de Pol铆tica Ling眉铆stica, l鈥橝cad猫mia Valenciana de la Llengua (AVL), la Federaci贸 Valenciana de Municipis i Prov铆ncies (FVMP), l鈥櫭rea de Cultura de la Diputaci贸 de Val猫ncia i el Berklee College of Music, entre altres entitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.