fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia de la Generalitat adverteix sobre responsabilitats greus en la celebraci贸 de la festa del Galileu Galilei

La Policia de la Generalitat adverteix sobre responsabilitats greus en la celebraci贸 de la festa del Galileu Galilei

La policia ha identificat ja a 40 estudiants que van participar en diverses festes que van tindre lloc el 26 de setembre en el Col路legi Major.

El Galileu Galilei, segons el Decret llei 11/2020, pot enfrontar-se a sancions de fins a 30.000 euros i el tancament del centre durant 6 mesos.

La consellera de Just铆cia, Interior i Administraci贸 P煤blica, Gabriela Bravo, ha donat a con茅ixer este dimarts el resultat de la investigaci贸 duta a terme per la Policia de la Generaliatat sobre les festes dutes a terme durant el passat 26 de setembre en les instal路lacions del col路legi major Galileu Galilei.

Fins al moment, la Policia ha identificat a 40 estudiants que van participar en diverses celebracions l煤diques, tant en habitacions com en el terrat, el dia 26 en el col路legi major. Tant per a estes persones com per al centre, l’informe proposa sancions greus, tal com es recull en l’article 6 punt 2 del Decret llei 11/2020.

En la seua compareixen莽a, Bravo, que ha estat acompanyada per la comiss脿ria de la Policia Adscrita, Marisol Conde, ha explicat que, durant 10 dies, agents han recopilat material audiovisual i han pres declaraci贸 al director del centre i al coordinador acad猫mic d’este, aix铆 com als dos recepcionistes que treballaven en el moment en el qual es van produir els fets i a dos membres del Consell Col路legial del centre (l’貌rgan encarregat de proposar activitats l煤diques en el centre).

A m茅s, s’han entrevistat per a recaptar informaci贸 complement脿ria amb dos encarregats de manteniment del col路legi major i el director acad猫mic de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia.

En el seu informe, la Policia de la Generalitat constata que va haver-hi fins a tres festes durant la vesprada i la matinada del 26 de setembre en el col路legi major Galileu Galilei.

La primera, en el terrat del col路legi major, que va ser dissolta pel personal del centre, i una segona festa en la qual s’avisa a la Policia Nacional i s’identifica a 22 persones en una mateixa habitaci贸 i una tercera celebraci贸 en una altra habitaci贸 que tamb茅 dissol la policia. En total, fins a este dimarts la Policia auton貌mica ha aconseguit identificar a 40 participants en estes festes.

La consellera d’Interior ha indicat que en l’informe de la Policia de la Generalitat assenyala que “queda clara la responsabilitat del col路legi ayor Galileu Galilei i dels seus dirigents i responsables per la seua falta de dilig猫ncia, per permetre -per inacci贸 o passivitat- la celebraci贸 de festes i reunions que vulneren la normativa COVID”. “En esta l铆nia, queda acreditada la falta de rigor en les funcions del control de Col路legi”.

“Tamb茅 s贸n responsables els membres del Consell Col路legial com a organitzadors de les festes no autoritzades celebrades en el Col路legi Major”. “Aix铆 mateix, s’apunta la responsabilitat l’usuari de l’habitaci贸 on es va celebrar una festa amb 22 persones que van ser degudament identificades”, ha afegit la responsable de Just铆cia i Interior.

Hui dia, la policia ha identificat a altres 18 persones que participaven en la seua majoria en la festa celebrada en el terrat del col路legi major.

Amb l’informe de la Policia Adscrita s’iniciar脿 l’obertura de l’expedient per part del Servei d’Espectacles de la Conselleria de Just铆cia, Interior i Administraci贸 P煤blica que estudiar脿 els fets, aix铆 com imposici贸 de multes que es recullen en el Decret llei 11/2020 on es detalla el r猫gim sancionador pels incompliments de la normativa anti COVID. La Conselleria disposa de 6 mesos per a la tramitar i traslladar les propostes de sanci贸 als possibles infractors.

Bravo ha fet una crida a la corresponsabilitat de l’alumnat i dels i les responsables de resid猫ncies d’estudiants per a atallar qualsevol conducta que pose en perill la salut de la ciutadania.

“La policia -ha insistit- continuar脿 treballant i intensificant els controls perqu猫 aqueixes festes no reglades en les quals no es guarden les mesures de seguretat no es produ茂squen i si ho fan tinguen la conseg眉ent sanci贸. Necessitem la responsabilitat de tots i totes per a continuar avan莽ant”, ha concl貌s la consellera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.