fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local imparteix educaci贸 i seguretat vial a l’alumnat de secund脿ria

La Policia Local imparteix educaci贸 i seguretat vial a l’alumnat de secund脿ria

La formaci贸 s’ha adre莽at especialment als joves que comencen a despla莽ar-se en bicicleta, patinets el猫ctrics o ciclomotors. Hi han assistit vora 300 alumnes de 3r d’ESO.

La Policia Local de Benicarl贸 ha organitzat les Jornades Escolars de Seguretat Vial adre莽ades a l’alumnat de 3r d’ESO dels centres educatius de secund脿ria, en el marc de la prevenci贸 d’accidents i seguretat vi脿ria i per a un 煤s adequat de les vies p煤bliques i espais comuns.

La formaci贸, en la qual han participat vora 300 alumnes de l’IES Joan Coromines, l’IES Ram贸n Cid i La Salle, s’ha adre莽at fonamentalment als joves que ja comencen a circular en bicicleta, patinets el猫ctrics (VMP) i ciclomotors per als seus despla莽aments quotidians.

Pel que fa als continguts, els agents de la Policia han explicat aspectes b脿sics de la circulaci贸, sobretot, en 脿mbits urbans. Per exemple, s’hi ha tractat la import脿ncia de con茅ixer i respectar els senyals de circulaci贸, els llocs per on no s’ha de circular o la prohibici贸 d’utilitzar el tel猫fon m貌bil i els auriculars durant la conducci贸 de qualsevol vehicle.

D’altra banda, durant les Jornades, s’han analitzat les dades de les estad铆stiques anuals d’accidents de Benicarl贸, per tal de conscienciar l’alumnat de la import脿ncia del bon 煤s de les vies i de la vulnerabilitat de les persones quan condueixen una bicicleta, un VMP o un ciclomotor. Tamb茅 s’hi ha incidit en l’煤s del casc i altres elements de protecci贸, com a clau essencial de la seguretat en la conducci贸.

Finalment, s’ha insistit en l’absoluta prohibici贸 de conduir sota els efectes de l’alcohol o altres drogues. Per a aix貌, s’han mostrat els efectes desastrosos que produeix la conducci贸 temer脿ria, aix铆 com les responsabilitats que comporta conduir embriac o drogat, tant a nivell administratiu com penal.

L’objectiu de les jornades ha estat transmetre la import脿ncia de ser conductors o vianants conscients i respectuosos amb les normes, per tal de poder gaudir dels vials i, al mateix temps, aconseguir un Benicarl贸 de futur, exemplar i segur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.