fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Vall d’Alba es prepara per a viure amb intensitat la Romeria de Sant Cristòfol el diumenge 8 de maig amb una paella monumental

La Vall d’Alba es prepara per a viure amb intensitat la Romeria de Sant Cristòfol el diumenge 8 de maig amb una paella monumental

El poble ja compta els dies per a celebrar un festeig que viurà amb intensitat diumenge que ve, 8 de maig.

El diumenge vinent, com mana la tradició, els valldalbencs, acompanyats de visitants de molts altres municipis de la província, es tornaran a nuar al coll el mocador i pujaran en grup fins a l’alt de la muntanya l’Albea, on està l’ermita que porta el nom del sant. L’emblemàtic paratge, situat en el punt més alt de la localitat, serà escenari d’una jornada lúdica i gastronòmica, on no faltarà la paella monumental gratuïta per a tots els assistents, entre altres al·licients. Es reprén així la tradició, després de l’aturada forçosa imposada per la pandèmia l’any 2020, mentre que en el 2021 la convocatòria va ser a mig gas per les restriccions llavors vigents.

“Tenim moltes ganes de reprendre el calendari d’esdeveniments festius de la nostra localitat, i este és el primer d’ells”, ha ressaltat l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina, qui estos dies s’ha bolcat en els preparatius i a ultimar tots els detalls perquè els milers de persones que cada any pugen a l’ermita troben el paratge en òptimes condicions i amb tots els serveis preparats. En este sentit, Barrachina destaca que s’han renovat una nova fase de taules i s’ha procedit a netejar la mala herba de la muntanya, entre altres preparatius.

“La cita del diumenge està oberta a tot el públic. Tots són benvinguts”, ha subratllat Marta Barrachina, destacant que enguany “serà especial”, ja que se celebrarà el 25 aniversari, una efemèride que hagués d’haver tingut lloc el passat 2021 de no ser perquè les circumstàncies sanitàries de llavors ho desaconsellaren.

La cita arrencarà a les 10.45 hores amb la concentració en la Plaça Major de la Vall d’Alba, a les portes de l’Ajuntament, on es procedirà al repartiment dels mocadors. La llarga fila es posarà en marxa cap a l’ermita a les 11.30 hores. Ja a les 12.00 hores, tindrà lloc l’ofici religiós amb la imatge de Sant Cristòfol com a testimoni. Mentrestant, la paella monumental amb capacitat per a 2.000 comensals començarà a cuinar-se a foc lent. Ja després de la missa, hi haurà una mostra de balls populars i a les 13.45 hores es procedirà a servir la paella entre tots els assistents. Activitats d’oci per als més petits i ball amb l’orquestra The Luxe posaran el fermall final al dia festiu. Posteriorment, a les 19.30 hores, els romanins emprendran el camí de tornada, portant a coll al sant, per a retornar-lo al temple parroquial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.