fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les ONGs i associacions d’Almassora recuperen la ‘Trobada Associativa Intercultural’

Les ONGs i associacions d’Almassora recuperen la ‘Trobada Associativa Intercultural’

La fira comptarà amb gastronomia africana, danses tradicionals i una mostra de vestits àrabs, entre altres.

Les ONGs i entitats benèfiques d’Almassora prendran, dissabte que ve 20 de febrer, la plaça Pere Cornell en la celebració de la ‘Trobada Associativa Intercultural’, una fira que oferirà múltiples activitats d’oci destinades a conéixer altres cultures i afavorir la integració. Cada associació explicarà a més amb una taula informativa amb documentació sobre els projectes que realitza i les causes per les quals treballa.

La iniciativa d’aquesta fira naix de la ‘Plataforma d’ONG Almassora’, un organisme municipal que aglutina a totes les associacions sense ànim de lucre de la localitat amb l’objectiu de coordinar les seues actuacions i optimitzar els recursos disponibles. En aqueix sentit, la recuperació d’aquesta trobada després de diversos anys suposa també “reprendre les activitats conjuntes de totes les ONGs i la voluntat d’integració intercultural, de la qual l’Ajuntament participa”, tal com ha explicat l’edil de Benestar Social, Diana Belliure, en la presentació de la trobada.

Així doncs, durant tota la jornada del dissabte 20 de febrer i des de les 11.00 del matí, les parades de les entitats locals oferiran, a més d’informació sobre la seua activitat, mostres de gastronomia africana que els visitants podran degustar, una exposició de vestuari àrab i jocs tradicionals per als més xicotets. A les 12.00 del migdia, l’AC El Torrelló realitzarà una mostra de sis balls tradicionals i, a continuació, un taller per a aquells que vulguen animar-se a practicar-los.

A partir de les 18.00, les activitats culturals programades dins del cicle Almassora Circ i el concert de la UIM La Maragda a benefici de Creu Roja Almassora animaran aquesta ‘Trobada Associativa Intercultural’. “Aspirem al fet que aquest siga un punt de reunió anual per a impulsar l’associacionisme i aconseguir més fons per a les ONGs”, ha assegurat de l’edil de Participació Ciutadana, Merche Galí, en referència a la trobada, en el qual participen Creu Roja Almassora, Càritas, Smara, Manos Unidas, Ame Àfrica, el Centre Islàmic Alhalim Almassora, Exalumnas Misiones de la Consolación Almassora, l’Associació de Dones Àrabs, la Asociació Juntos Por el Mundo i Alfial Asociació de Fibromiàlgia Almassora.

Tant Galí com Belliure han destacat el valor de la ‘Plataforma d’ONG Almassora’ com a “element coordinador i maximitzador del paper de les associacions locals”. Per aqueix motiu, el departament de Serveis Socials ha creat un logotip identificador el qual també ha sigut presentat avui. A través d’aquesta nova marca corporativa, el consistori distingirà totes les activitats de la plataforma, que “en els pròxims mesos, van a ser moltes i molt variades”, ha assegurat Belliure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.