fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Govern Provincial implica a la Generalitat en la protecci贸 dels Camins del Penyagolosa

El Govern Provincial implica a la Generalitat en la protecci贸 dels Camins del Penyagolosa

El vicepresident Sales s’ha reunit amb el secretari auton貌mic de Cultura per a tra莽ar un calendari com煤 de treball.

La Diputaci贸 de Castell贸 comptar脿 amb l’assessorament t猫cnic de la Generalitat per a agilitar la protecci贸 dels Camins del Penyagolosa de cara a aconseguir ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO. El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha tra莽at amb el secretari auton貌mic de Cultura, Albert Girona, les principals claus del treball t猫cnic conjunt a seguir al costat del grup d’experts de la Diputaci贸 que gestionen aquesta iniciativa de cara a considerar aquests camins com a itinerari cultural.

El vicepresident ha recordat que “amb Camins del Penyagolosa el que perseguim 茅s protegir, promocionar i donar a con茅ixer el patrimoni hist貌ric i cultural relacionat amb les ancestrals rogacions i romiatges que peregrinen dels diferents municipis de la prov铆ncia a Sant Joan de Penyagolosa. 脡s per a莽貌 que tot el treball iniciat amb Camins del Penyagolosa per a aconseguir ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, respon al comprom铆s del president Moliner amb qu猫 el patrimoni de la prov铆ncia revertisca en m茅s oportunitats per als pobles i els seus ciutadans”.

Entre els beneficis que suposaria el reconeixement i protecci贸 de Camins del Penyagolosa, a m茅s de la protecci贸 i manteniment del territori, es troba la possibilitat d’obtenir ajudes per a restaurar i real莽ar ermites, masies o molins; conservar i promocionar l’entorn natural, peregrinacions o els esdeveniments esportius que transcorren per les sendes; o millorar la seua senyalitzaci贸 i coneixement.

Leave a Reply

Your email address will not be published.