fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Govern Provincial implica a la Generalitat en la protecció dels Camins del Penyagolosa

El Govern Provincial implica a la Generalitat en la protecció dels Camins del Penyagolosa

El vicepresident Sales s’ha reunit amb el secretari autonòmic de Cultura per a traçar un calendari comú de treball.

La Diputació de Castelló comptarà amb l’assessorament tècnic de la Generalitat per a agilitar la protecció dels Camins del Penyagolosa de cara a aconseguir ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO. El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha traçat amb el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, les principals claus del treball tècnic conjunt a seguir al costat del grup d’experts de la Diputació que gestionen aquesta iniciativa de cara a considerar aquests camins com a itinerari cultural.

El vicepresident ha recordat que “amb Camins del Penyagolosa el que perseguim és protegir, promocionar i donar a conéixer el patrimoni històric i cultural relacionat amb les ancestrals rogacions i romiatges que peregrinen dels diferents municipis de la província a Sant Joan de Penyagolosa. És per açò que tot el treball iniciat amb Camins del Penyagolosa per a aconseguir ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, respon al compromís del president Moliner amb què el patrimoni de la província revertisca en més oportunitats per als pobles i els seus ciutadans”.

Entre els beneficis que suposaria el reconeixement i protecció de Camins del Penyagolosa, a més de la protecció i manteniment del territori, es troba la possibilitat d’obtenir ajudes per a restaurar i realçar ermites, masies o molins; conservar i promocionar l’entorn natural, peregrinacions o els esdeveniments esportius que transcorren per les sendes; o millorar la seua senyalització i coneixement.

Leave a Reply

Your email address will not be published.