fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana actuar脿 dijous que ve al Teatre Pay脿 de Borriana

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana actuar脿 dijous que ve al Teatre Pay脿 de Borriana

L’entrada ser脿 gratu茂ta i el teatre estar脿 adaptat a les mesures sanit脿ries que marca la normativa vigent, tant en instal路lacions com en aforament.

La secci贸 de vent de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana oferir脿 un concert dijous que ve, 23 de juliol, a les 20 hores al Teatre Pay脿 de Borriana, organitzat per la regidoria de Cultura. L’entrada ser脿 gratu茂ta i el teatre estar脿 adaptat a les mesures sanit脿ries que marca la normativa vigent, tant en instal路lacions com en aforament.

Aix铆, l’aforament del teatre estar脿 limitat a 275 butaques, comptant platea i amfiteatre. De la mateixa manera, els seients estaran senyalitzats i cada persona s’asseur脿 a茂lladament i caldr脿 portar mascareta. Els accessos al Teatre estaran delimitats atenent les directrius en vigor.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida la ciutadania a gaudir del concert perqu猫, al seu judici, esta ser脿 “una bona ocasi贸 per a gaudir en el nostre Teatre d’una interpretaci贸 de gran qualitat d’una formaci贸 d’alt nivell amb entrada totalment gratu茂ta”.

Aix铆 mateix, ha volgut agrair per endavant “la col路laboraci贸 del p煤blic assistent en el seguiment de les mesures que cal prendre a causa de la situaci贸 actual que estem vivint”.

La prestigiosa orquestra, titular del Palau de les Arts, realitza durant la temporada estival una gira per diferents ciutats valencianes, i Borriana tindr脿 l’oportunitat d’acollir un dels seus concerts, dins del pla ReaCtivem-Torna als Arts.

El programa est脿 adaptat a formacions de vent i constar脿 de les obres seg眉ents: Simfonia per a vents en sol menor, A 509 de Gaetano Donizetti, Xicoteta simfonia per a instruments de vent, Op. 216 de Charles Gounod i Simfonia N煤m. 7 en la major, Op. 92 de Ludwig van Beethoven en l’arranjament per a vents de 1816.

L’orquestra, que va ser creada en 2006 i formada per m煤sics internacionals seleccionats pel seu director fundador i primer titular, Lorin Maazel, se situa entre els conjunts m茅s ascendents del panorama internacional.

La comesa fonamental de la formaci贸 茅s atendre l’orquestra en la temporada oper铆stica del Palau de les Arts. A la seua ductilitat per a l’貌pera, afig, a m茅s, una personalitat brillant per a afrontar partitures ambicioses del repertori simf貌nic, entre les quals tenim les Simfonies 1, 2, 3, 4 i 9 de Mahler, Heroica i Novena de Beethoven, Fant脿stica de Berlioz, Nou M贸n de Dvo艡谩k, Octava de Bruckner, aix铆 com La consagraci贸 de la primavera de Stravinski, Requiem de Verdi o la Missa glagol铆tica de Jan谩膷ek. Posteriorment, han passat pel podi titular les batutes d’Omer Meir Wellber, Roberto Abbado i Fabio Biondi, a m茅s de Ram贸n Tebar com a principal director convidat.

El mestre Zubin Mehta ha estat estretament vinculat a l’orquestra des de la seua creaci贸, l’ha dirigida tant en 貌peres com en concerts. Els dos cicles de la molt celebrada Tetralogia de Wagner han consolidat la seua formaci贸 internacional. A m茅s, la col路laboraci贸 d’altres grans figures de la direcci贸 orquestral contempor脿nia, com Riccardo Chailly, Andrew Davis, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda o Georges Pr锚tre, i la seua activitat en el mercat discogr脿fic, han contribu茂t a fixar l’Orquestra de la Comunitat Valenciana entre els projectes simf貌nics m茅s exemplars i din脿mics de l’actualitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.