fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella alberga el congr茅s “La veu del regne” en commemoraci贸 del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana

Morella alberga el congr茅s “La veu del regne” en commemoraci贸 del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana

Morella 茅s una de les seus, junt Val猫ncia i Alacant, d’este congr茅s que se celebra esta setmana.

El dimecres 24, a les 12:45h, al convent de Sant Francesc, tindr脿 lloc el concert “Cants d’un poble per a trencar silencis”.

Esta setmana es commemora els 600 anys de la Generalitat Valenciana, amb diverses pon猫ncies de m茅s de 200 experts d’脿mbit internacional sobre la instituci贸 i els seus or铆gens, entre altres temes. Les localitzacions escollides, per les universitats p煤bliques valencianes, per a este congr茅s van ser Val猫ncia, Alacant i Morella.

Entre els actes que se celebraran a Morella, destaca el concert que tindr脿 lloc, el dimecres 24 a les 12:45h, al Convent de Sant de Francesc, “Cants d’un poble per a trencar silencis”, a c脿rrec de Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner.

Aix铆, abans del concert, a les 11:30h, en el Teatre Municipal, comen莽ar脿 la jornada amb diferents parlaments a c脿rrec del Conseller d’Educaci贸 i Cultura, Vicent Marz脿, la rectora de l’UJI, Eva Alc贸n, l’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s i el professor de l’UJI Vicent Garcia.

Al llarg de la vesprada tindran lloc diferents pon猫ncies d’脿mbit intern a les sales g貌tiques de l’Ajuntament de Morella.

L’alcalde de la ciutat de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha comentat que “茅s un honor per Morella haver sigut escollits per les universitats p煤bliques valencianes com una de les tres seus d’este important congr茅s”. A m茅s ha destacat que “Morella va tindre un paper fonamental en els inicis de la instituci贸”.

El congr茅s “La veu del regne” est脿 organitzat per les cinc universitats p煤bliques valencianes, i en les 16 sessions que es celebren paral路lelament, es gira al voltant de temes com els or铆gens de la instituci贸, els estaments que la integraven, les finances, el pensament pol铆tic…

Leave a Reply

Your email address will not be published.