fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella celebra la 760º edició de la Fira més antiga

Morella celebra la 760º edició de la Fira més antiga

La Fira és el moment anual de la reivindicació del sector primari i un gran aparador dels productes de Morella i la comarca dels Ports.

Morella ja celebra una nova edició de la Fira més longeva. 760 anys d’història té aquest espai de trobada i de comerç entre els productes i serveis de la comarca dels Ports, que continua mantenint les seves arrels però aportant novetats. Durant tot el cap de setmana, el Passeig de l’Albereda és el centre neuràlgic de la localitat al convertir-se en el recinte firal. La Fira comença amb un major nombre d’estands, al superar-se els 180, un increment especialment destacable en els expositors de ramat. En la jornada d’avui, la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el director territorial de la Conselleria d’Agricultura, Toni Garcia, la presidenta de l’Associació Fira, Silvia Ferrer, i la corporació municipal han inaugurat aquesta cita.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, destacava avui que “l’Associació Firal i l’Ajuntament de Morella hem realitzat un gran esforç per intentar organitzar una gran edició de la Fira, mantenint les arrels històriques d’aquesta tradicional trobada i intentant mostrar sempre coses noves als veïns i visitants, posant-los al dia de les últimes novetats en matèria agroalimentària i en els serveis del municipi. És una Fira antiga, però sempre plena de novetats”. A més assevera que “la Fira és el moment anual de reivindicació de la situació actual de la ramaderia i l’agricultura, però també és un espai de reunió i convivència on participen altres sectors i la col·laboració entre ells és necessària per obrir noves oportunitats de negoci a Morella”. Finalment, ha agraït el paper que realitzen tots els agents, especialment aquesta organització i els expositors, perquè aquesta es puga dur a terme any rere any.

Així, la Fira és una unió entre els diferents sectors econòmics, entre els quals destaquen el turisme i la ramaderia. Aquesta unió entre sectors cristal·litza en diferents iniciatives, com els menús que oferiran els restaurants de la localitat, la degustació de carn que es realitzarà a l’Espai Firal i del sorteig de productes. També es pot observar a la marca de qualitat “Productes Morella”. Aquesta es pot visitar a la Fira i cal recordar que treballa en la posada en valor i la potenciació dels productes autòctons. Es tracta d’una suma empresarial, entre el sector públic i el privat, que pretén distingir els productes elaborats en la localitat. Les empreses que ostenten aquesta denominació fins al moment són Carns de Morella, Proports- Productes Adell i la Formatgeria El Pastor, tot i que la porta està oberta a més adhesions, sempre que compleixin una sèrie de requisits.

Leave a Reply

Your email address will not be published.