fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella presenta el Sant Antoni 2017

Morella presenta el Sant Antoni 2017

La representaci贸 de la Vida del Sant i l鈥檈ncesa de la barraca encetaran el Sant Antoni el divendres.

Morella ha presentat el Sant Antoni 2017 omplint de tradici贸 i activitats el cap de setmana del 20 al 22 de gener. Els majorals, de l鈥檃ssociaci贸 Morella a Cavall, i la regidora de Festes, Roc铆o Querol, han explicat el programa amb els actes tradicionals de la festa per excel路l猫ncia de l鈥檋ivern. La representaci贸 de la Vida del Sant, la process贸 o la benedicci贸 dels animals s贸n algunes dels actes m茅s tradicionals del Sant Antoni de Morella.

La Regidora de Festes, Roc铆o Querol, agra茂a als majorals 鈥渓a organitzaci贸 d鈥檃questa festa tant arrelada a Morella, ja que han aconseguit molta participaci贸 en els actes que ja s鈥檋an fet. Aix铆, creiem que durant el cap de setmana, la gent seguir脿 acudint i participant de la festa鈥. A m茅s, els majorals 2017, de Morella a Cavall, tamb茅 han valorat molt positivament la implicaci贸 de la gent a l鈥檋ora d鈥檃judar-los en algunes de les tasques d鈥檕rganitzaci贸.

Encara que el divendres 茅s quan comen莽a oficialment el Sant Antoni, els dies previs s鈥檋a de preparar tot el necessari per al cap de setmana. Aix铆, el dijous es beneeix el panoli a la casa la Confraria i es planta el maio i les costelles de la barraca. D鈥檃questa manera, el cap de setmana poden comen莽ar tots els actes de cara al p煤blic.

El divendres a les 20.00 hores es representa la Vida del Sant. El primer acte 茅s a la Pla莽a de Sant Joan. Despr茅s, Santanton脿 amb els Dimonis de Morella, Cucafera i Gaiteros fins el placet de l鈥檈sgl茅sia on es representar脿 la segona part. Tamb茅 es cremar脿 la barraca, degustaci贸 de panoli i licors. Finalment, es canten les tradicionals 鈥榓lbaes鈥.

El dissabte 茅s el dia m茅s carregat de actes. La despert脿, process贸, missa, retaule amb cavalleries i la benedicci贸 dels animals pel mat铆 i les representacions del Contrabando, la sembr脿 i la llaur脿, l鈥檃costera, el mondongo, el T铆o de la Figueta i els parells des de les 16.30 hores. Per la nit, sopar de germanor a les 22.00 hores. Orquestra i disco m貌bil a l鈥檈spai firal. Finalment, el diumenge missa en record a tots els confrares i majorals que ens han deixat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.