fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules convoca els LXVI Jocs Florals Vila de Nules i els IV Premis d’Investigaci贸 i Divulgaci贸

Nules convoca els LXVI Jocs Florals Vila de Nules i els IV Premis d’Investigaci贸 i Divulgaci贸

Els interessats poden presentar els treballs fins al pr貌xim 6 de setembre.

L’Ajuntament de Nules ha convocat els LXVI Jocs Florals Vila de Nules i els IV Premis d’Investigaci贸 i Divulgaci贸 per la qual cosa els interessats poden presentar els treballs fins al pr貌xim 6 de setembre.

Cal destacar, que per quart any consecutiu es convoquen els Premis d’Investigaci贸 i Divulgaci贸 “estos premis es convoquen amb l’objectiu de dignificar, m茅s encara, esta trobada cultural tan important per a Nules. Es tracta, en definitiva, d’uns premis dedicats a l’estudi d’un tema espec铆fic relacionat amb la nostra terra”, comenta la regidora de Cultura, M. Jos茅 Esteban.

En estos premis estant el premi a la millor “Investigaci贸 Ling眉铆stica sobre el Valenci脿” dotat amb 500 euros, i el premi “Aspectes Hist貌rics de les Comarques de Castell贸” tamb茅 dotat amb 500 euros; a m茅s de “La M煤sica en les Terres Valencianes” patrocinat per la Societat Art铆stica Nulera amb una dotaci贸 de 500 euros; “De les Cooperatives de Cr猫dit a les Noves Formes d’Economia” que patrocina amb 500 euros la S.A.T C铆trics de la Plana (CIPLA); “La Nostra Citricultura en el Marc de la Uni贸 Europea”, premi patrocinat per la Cooperativa Agr铆cola Sant Josep de Nules amb 600 euros; “El Cooperativisme de Cr猫dit enfront dels reptes del Sector Financer”, dotat amb 800 euros que patrocina la Caixa Rural Sant Josep de Nules; i “Nules, passat i mem貌ria: fa 50 anys 茅rem joves” dotat amb 250 euros que est脿 adre莽at a majors de 60 anys i en el qual es premia el millor treball que partint de la mem貌ria i la viv猫ncia personal analitze, descriga o recupere aspectes socials, econ貌mics o culturals de la poblaci贸 de Nules i que patrocina la Resid猫ncia Mare de D茅u de la Soledat.

Aix铆 mateix, en relaci贸 al certamen literari el “Premi Flor Natural” est脿 dotat amb 2.500 euros i la publicaci贸 de l’obra guanyadora; els altres premis que formen part d’este certamen literari s贸n el Premi de tema Religi贸s o 脠tic dotat amb 250 euros; Premi de Tema Patri貌tic dotat amb 250 euros; Premi Anna Rebeca, dotat amb 500 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Premi Poemari Infantil tamb茅 dotat amb 500 euros; i el Premi Poesia Visual dotat amb 350 euros i que t茅 la peculiaritat de tindre un format poc tradicional, com 茅s el gr脿fic o v铆deo.

Els treballs que concorren als premis dels LXVI Jocs Florals Vila de Nules han de redactar-se en valenci脿, i els que opten als IV Premis d’Investigaci贸 i Divulgaci贸 poden ser escrits en valenci脿 o en castell脿, llevat del premi patrocinat per l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua.

El lliurament de premis tindr脿 lloc el 4 d’octubre en el Teatre Alc谩zar, acte al qual els autors guanyadors han d’assistir obligat貌riament i “en el que el guanyador del Premi Flor Natural llegir脿 uns fragments escollits de la composici贸 premiada”, matisa M. Jos茅 Esteban.

Els membres del jurat el formaran poetes, escriptors, professors, acad猫mics, cr铆tics i personalitats rellevants de les lletres sota la presid猫ncia de la regidora de Cultura i la presid猫ncia d’honor de l’Alcalde de Nules.

Les bases espec铆fiques per a cadascun dels premis es troben a la web municipal de l’Ajuntament de Nules i a les xarxes socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.