fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Prop de 700 boixeteres mostren el seu art en la XXIV Trobada celebrada a la Llar Fallera de Borriana

Prop de 700 boixeteres mostren el seu art en la XXIV Trobada celebrada a la Llar Fallera de Borriana

L’alcaldessa ha visitat les artesanes procedents de m茅s de 40 localitats, la majoria de la Comunitat Valenciana, per貌 tamb茅 d’altres indrets, com ara Terol o Tarragona.

Prop de 700 dones boixeteres han mostrat el seu treball durant tot el mat铆 a la Llar Fallera de Borriana en la vint-i-quatrena edici贸 de la Trobada de Boixeteres de la ciutat, que despr茅s de m茅s de dos d猫cades de celebraci贸 s’ha convertit ja en tot un referent en aquesta tipus de reunions, en qu猫 la tradici贸, l’art i les dones s贸n protagonistes.

A la cita, organitzada per l’associaci贸 de Boixeteres Mig Punt de Borriana en col路laboraci贸 amb l’Ajuntament, han acudit artesanes procedents de m茅s de 40 localitats, la majoria de la Comunitat Valenciana, per貌 tamb茅 de fora com ara Terol o Tarragona, que durant pr脿cticament quatre hores han estat mostrant l’art de 鈥渢eixir amb boixets鈥.

Encaix de boixets i calats, brodats en tul i Pastword, en les diverses modalitats i maneres realitzades per les expertes i h脿bils mans de les dones de les diferents localitats que han participat en la Trobada, han sigut les protagonistes del mat铆 en la capital de la Plana Baixa.

Totes elles, a m茅s d’exhibir la faena de casa i compartir experi猫ncies, con猫ixer i intercanviar materials i les diferents maneres de treballar els boixets, han gaudit d’un gran ambient d’uni贸 i conviv猫ncia. A m茅s, en la trobada s’ha comptat amb 17 parades de venda artesanal relacionades amb l’artesania del boixet procedents d’Andalusia, Castella i Lle贸, Catalunya, Can脿ries, Castella-la Manxa i Extremadura.

Nombrosos ve茂ns i ve茂nes s’han acostat per a vore-les fer encaix i apreciar la faena de casa i, tamb茅, una nodrida representaci贸 municipal encap莽alada per l’alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora d’Igualtat, Maria Romero, aix铆 com la de Festes, Llu茂sa Monferrer, han visitat les boixeteres, aamb les reines falleres, Silvia Navarro i Mar铆a Olivas.

En la trobada, l’Ajuntament ha repartit entrepans, rotllos de Sant Blai, una botella de licor de taronja de Borriana, aix铆 com informaci贸 tur铆stica. A m茅s, enguany i previ a la trobada s’ha enviat a les entitats participants informaci贸 dels establiments hostalers del municipi.

L’alcaldessa en la visita ha destacat que vore en acci贸 les boixeteres practicat aquest art suposa 鈥渢ot un espectacle鈥 i a m茅s 茅s una 鈥渕ostra del talent d’aquestes dones que fascina i sorpr猫n per la seua velocitat i destresa d’execuci贸鈥 i, encara m茅s, es converteix en 鈥渕茅s excepcional鈥 en aquesta Trobada 鈥渢an multitudin脿ria鈥 perqu猫, segons ha manifestat, l’encaix 鈥渞equereix un gran nivell de concentraci贸 i agilitat mental鈥.

En la Trobada, com 茅s tradicional, les boixeteres han pogut comprovar i admirar el treball realitzat en les sinag眉es de les reines falleres de Borriana i les persones assistents han pogut observar de molt a prop el treball dels velo莽os dits de les boixeteres a l’hora de confeccionar les seues peces.

Leave a Reply

Your email address will not be published.