fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt inaugura la Setmana Santa Saguntina amb l’emissió de música de bandes de cornetes i tambors a través dels altaveus

Sagunt inaugura la Setmana Santa Saguntina amb l’emissió de música de bandes de cornetes i tambors a través dels altaveus

L’alcalde ha fet lliurament a la Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist d’un ciri perquè la flama de la Setmana Santa continue viva al llarg de la setmana.

S’ha inaugurat en l’ermita de la Sang la Setmana Santa Saguntina l’alcalde de Sagunt, Dario Moreno, junt a la regidora de Cultura Popular, Asun Moll; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; el regidor de l’equip de govern, Pepe Gil i el president de la Confraria, Miguel Jordá, amb l’emissió de música de bandes de cornetes i tambors, a través dels altaveus col·locats en la plaça de l’Ermita de la Sang i en la Plaça Major.

L’alcalde ha explicat que «esta pandèmia ens ha afectat molt a tots i totes però particularment també a les nostres tradicions, i en estos dies tan especials de Setmana Santa, Sagunt volia tindre un detall especial amb les nostres confraries. Hui ha sigut el torn de la Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist, la més antiga de la ciutat. Hem fet lliurament d’un ciri perquè la flama de la Setmana Santa continue viva malgrat les condicions que patim». En este sentit, el dimarts també se li farà el lliurament del ciri a l’Associació Cultural de Confrares de la Setmana Santa de Port de Sagunt.

Així mateix, «no ens queda un altre remei que adaptar-nos a la realitat i a les mesures per a intentar previndre qualsevol tipus de contagi, però és important que continuem treballant per a mantindre encesa la flama de les nostres tradicions», ha indicat Darío Moreno.

És per això que la Setmana Santa Saguntina continuarà sent present de manera simbòlica a la ciutat malgrat tot. Les històriques festes saguntines de la Passió, que figuren entre les expressions de devoció amb més tradició de la Comunitat Valenciana i d’Espanya, i que posseeixen una gran rellevància cultural i festiva per les seues més de 600 anys d’història, no es podran celebrar, una altra vegada, a causa de la pandèmia mundial provocada per la COVID-19. No obstant això, la festivitat continuarà tenint un xicotet espai al·legòric adaptat a la situació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.