fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Tornen els “Diumenges al Museu” per mostrar les novetats de les mostres arqueològiques de Borriana

Tornen els “Diumenges al Museu” per mostrar les novetats de les mostres arqueològiques de Borriana

Durant els diumenges 25 de setembre, 30 d’octubre i 27 de novembre la regidoria de Cultura obre de nou les portes del Museu amb visites guiades durant tota la tarda.

L’èxit de la iniciativa dels “Diumenges al Museus” que el passat any va portar a desenes de veïns i veïnes de Borriana a conèixer més de prop la història de la ciutat, torna a partir d’aquest diumenge 25 de setembre amb noves visites guiades que s’iniciaran a partir de les cinc i mitja de la vesprada. Ha estat la decisió de la regidoria de Cultura després de veure com “el passat any la iniciativa va tindre molt bona acollida entre aquells que mostren la seva curiositat per conèixer part de la nostra història de forma gratuïta i amb visites guiades que permeten gaudir més de les peces que s’exposen en el Museu Arqueològic Municipal”, tal com explicava l’edil, Vicent Granel.

De nou, la sèrie de fins a quatre visites que es realitzaran en cada jornada de celebració dels “Diumenges al Museu”, es repetiran de forma mensual durant l’últim trimestre de l’any. Així, després de la primera de les visites guiades que tindrà lloc aquest diumenge 25 de setembre a partir de dos quarts de sis de la tarda, es repetiran els últims diumenges de cada mes, el 30 d’octubre i el 27 de novembre. Els assistents a la jornada de visites guiades dels “Diumenges al Museu” podran realitzar un recorregut per les diferents sales dedicades al procés arqueològic que té lloc en els jaciments o els treballs de restauració i conservació que permeten recuperar les peces i material trobat en cadascun d’ells. La guia encarregada de les visites repassarà a la segona de les sales dedicades exclusivament a la ciutat de Borriana els nombrosos jaciments que posseeix en el conjunt del seu terme municipal.

La visita finalitzarà amb l’observació d’algunes de les peces més espectaculars procedents dels jaciments de la Torre d’Onda o Vinarragell, o també un dels quals més crida l’atenció com és l’ossada d’un cavall íber procedent de La Regenta, un altre dels llocs examinats en el terme municipal de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.