fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Un total de 15 castells de focs artificials es dispararan en 15 municipis de la província de València simultàniament este dissabte

Un total de 15 castells de focs artificials es dispararan en 15 municipis de la província de València simultàniament este dissabte

Davall el lema ‘Torna la llum’ diferents municipis de la província de València acolliran un macroespectacle pirotècnic que en el cas de Sagunt tindrà lloc en l’avinguda Alts Forns del Port de Sagunt a les 23.59 hores

Dissabte que ve, 18 de juliol, a les 23.59 hores tindrà lloc un macroespectàcle pirotècnic que es realitzarà de manera simultània en diferents municipis de la província de València, entre els quals es troba Sagunt. Davall el lema ‘Torna la llum’, un total de 15 castells de focs artificials es dispararan alhora en 15 municipis valencians. En el cas de Sagunt, el castell serà en l’avinguda Alts Forns del Port de Sagunt, al costat del recinte firal.

Este espectacle pirotècnic simultani està organitzat per l’Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (Piroval) i patrocinat per la Diputació de València amb una inversió de 300 000 euros. A més, també col·laboren els Ajuntaments dels diferents municipis que hi participen.

Tal com explica la regidora de Festes, Asun Moll, des de la seua delegació s’ha col·laborat en l’organització de l’esdeveniment a Sagunt, donant suport a la Diputació i facilitant els permisos pertinents perquè es puga disparar este castell de llums artificials que, a més, està dissenyat perquè es puga veure en la distància, en altura, i que arribe a la màxima població possible.

L’objectiu és que amb este gran esdeveniment de llums, que tindrà una duració aproximada de deu minuts i en el qual s’emprarà més de 7.000 quilos de material pirotècnic, s’il·luminen les diferents poblacions de València després de la foscor que ha deixat la crisi de la covid-19. Al mateix temps, és una acció que pretén ajudar el sector de la pirotècnia, un sector molt castigat per la pandèmia. Per això, els castells estaran a càrrec de diferents empreses pirotècniques locals de València, sent una empresa diferent la que dispare el castell en cada municipi.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha declarat que amb este esdeveniment es busca contribuir a la reactivació de sectors tradicionals valencians afectats per la pandèmia, «i esta ajuda a la pirotècnia reflectix el compromís amb estos col·lectius, amb un simbolisme molt especial com és retornar la llum als nostres municipis després dels mesos tan foscos que ens ha tocat viure».

Concretament, els municipis en els quals es realitzarà el tret simultani són Alboraia, Puçol, El Puig, la Pobla de Farnals i Pinedo, a L’Horta, Oliva, Daimús, Gandia, Miramar, Xeraco, Tavernes de la Valldigna i Piles, a La Safor, Canet d’en Berenguer i Sagunt, al Camp de Morvedre, i Cullera, a la Ribera Baixa.

Un equip multifacètic compost per 80 tècnics de Piroval s’encarregarà de garantir les mesures de seguretat de cada emplaçament i controlar la simultaneïtat del tret global en les 15 localitzacions costaneres de la província. Des de l’organització s’ha contactat amb cadascun dels consistoris per a coordinar els protocols de seguretat i que estos recorden als ciutadans la seua responsabilitat a l’hora d’aplicar les mesures de protecció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.