fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real acull el 8 de març la primera etapa de la Setmana Ciclista Valenciana amb una carrera exclusiva per a dones

Vila-real acull el 8 de març la primera etapa de la Setmana Ciclista Valenciana amb una carrera exclusiva per a dones

Un total de 162 ciclistes femenines de diverses nacionalitats recorreran per equips 6,6 quilòmetres als volants de l’Estadi de la Ceràmica, la partida Madrigal i el Termet aprofitant el Dia Internacional de la Dona

Les dones seran les protagonistes el 8 de març a Vila-real, ja que, al marge de les activitats organitzades des de la Regidoria d’Igualtat per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, la ciutat acollirà l’etapa-pròleg de la primera Setmana Ciclista Valenciana, una carrera de 6,6 quilòmetres només per a dones.

La regidora d’Esports i Salut, Sílvia Gómez, i la d’Igualtat, Rosario Royo, han presentat aquesta prova, juntament amb el president del Club Ciclista Escapada, Rubén Donet, encarregat d’organitzar l’acte.
“Com a Ciutat de la Salut i de l’Esport, apostem per fomentar qualsevol tipus de pràctica esportiva, però si d’una modalitat ens sentim realment orgullosos és del ciclisme, que ens caracteritza com a ciutat, gràcies a la figura del campió Llorens, però també gràcies a l’olímpic Sebastián Mora o a Noel Gil”, explica Gómez, qui assegura que “el foment de l’esport femení també es troba entre les nostres prioritats”.

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat ha explicat que “Vila-real és una ciutat molt afortunada, perquè a pesar que les dones estan tan minoritzades i compten amb poca visibilitat en alguns esports, ací tenim equips en diverses modalitats, com l’hoquei, el futbol, la natació o la gimnàstica que ens estan donant moltes alegries”.

Per açò, ambdues representants municipals han agraït al Club Ciclista Escapada que “pensaren en la nostra ciutat per a acollir aquesta prova exclusivament femenina, que és una de les poques que es realitzaran a escala de tota la Comunitat Valenciana i l’única en tota la província de Castelló”. Una competició a la qual s’ha convidat totes les regidores que han passat per l’Ajuntament al llarg de la democràcia, “perquè es veja tot el treball que s’ha fet en la nostra ciutat de mans de dones que han estat en diversos àmbits de la política i que han deixat un gran llegat”.
La carrera tindrà lloc el dimecres 8 de març, a les 15.00 hores, amb eixida des de l’Estadi de la Ceràmica. “La Setmana Ciclista Valenciana és una volta per etapes que recalarà a Vila-real amb 162 corredores de diferents nacionalitats que participaran en grups de sis, entre les quals es troba la vila-realenca Laia Escobedo i diverses campiones del món”, explica el president del Club Cislista Escapada.

El recorregut s’iniciarà al costat de l’estadi, recorrerà la partida Madrigal i part del paratge natural del Termet i l’arribada serà novament al costat del mateix camp de futbol.

“Volem demanar disculpes i paciència, com sempre, a tots aquells veïns als quals puga generar molèsties aquesta carrera en un dia laborable, però no seran més de dues hores amb el circuit tancat i esperem que se sumen, tant ells com a visitants de tota la província i de la Comunitat, a animar a les ciclistes”, apunta Gómez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.