fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real uneix als instituts de la ciutat per a posar en valor l’FP com una formació d’èxit per a la inserció laboral

Vila-real uneix als instituts de la ciutat per a posar en valor l’FP com una formació d’èxit per a la inserció laboral

L’Ajuntament i els centres Fundació Flors, IES Miralcamp, IES Francesc Tàrrega i IES Broch i Llop se sumen a la Setmana Europea de la Formació Professional amb conferències i una jornada de difusió en la plaça Major per a fer visibles aquests estudis.

Vila-real unirà als instituts de la ciutat en la celebració de la Setmana Europea de la Formació Professional amb un programa d’activitats que arrancarà dilluns que ve i que té com a objectiu fer visible i potenciar aquesta línia formativa com una opció d’èxit per a la inserció laboral.

La regidora d’Educació, Aida Beteta, ha presentat les iniciatives amb motiu de la Setmana Europea de la Formació Professional, organitzades en col·laboració amb els centres Fundació Flors, IES Miralcamp, IES Francesc Tàrrega i IES Broch i Llop. Beteta ha remarcat que la ciutat compta amb un total de 14 cicles formatius que s’imparteixen en aquests quatre centres i ha incidit en què “des de l’Ajuntament de Vila-real creiem en la formació professional com una eina fonamental per a la generació d’ocupació”. La regidora d’Educació ha destacat l’esforç que tant el consistori com els centres educatius han fet per a organitzar aquestes activitats, que es desenvoluparan entre els dies 14 i 18 d’octubre, i que suposen un pas més en el compromís de Vila-real com a Ciutat Educadora.

Així, aquest pròxim dilluns 14 d’octubre tindrà lloc a les 11.30 hores en l’Espai Jove la conferència ‘Emprendre després de la FP. Una opció d’autoocupació’, a càrrec de Toni Climent Ayala. El dimarts 15 d’octubre s’ha programat la jornada central de les activitats, des de les 10 a les 14 hores en la plaça Major, amb la participació dels quatre instituts de la ciutat que compten amb oferta de cicles formatius. Cadascun d’ells instal·larà un estand informatiu i, després de la lectura d’un manifest reivindicatiu, es donarà pas a activitats d’animació amb música, concurs de fotos, globotada, etc.

La Setmana Europea de la Formació Professional continuarà el dimecres 16 amb les sessions informatives a l’Auditori a càrrec de l’Associació d’Instal·ladors Elèctrics de Castelló (AIECS) i Creu Roja. El dijous, també a l’Auditori, se celebrarà la taula redona ‘Experiències Compartides’, seguida de la conferència a càrrec del coach Sergio Ayala. La setmana finalitzarà el divendres amb la conferència de la coach Gema Font, també en l’Auditori.
Aida Beteta ha estat acompanyada en la presentació d’aquestes activitats per les representants dels centres Fundació Flors, Marga Felipe; IES Francesc Tàrrega, Enriqueta García; i IES Broch i Llop, Esther Meneu, els qui han desgranat l’oferta formativa dels seus instituts que, al costat de l’IES Miralcamp, suma un total de 14 cicles formatius, de diferents graus, en àrees com a electricitat, administració, perruqueria i estètica, instal·lacions elèctriques, informàtica, activitats comercials, a més del cicle de grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives.

Marga Felipe ha explicat que el centre Fundació Flors compte en l’actualitat amb un professor representant en la plataforma europea de la Formació Professional i que amb les activitats de la propera setmana es busca “unir a tots els centres de Vila-real per a fer-nos visibles a Europa”. Marga Felipe ha recalcat que aquestes iniciatives pretenen acabar amb l’estigma de l’FP com a “estudis de segona” i reivindicar que “els nostres alumnes ixen molt ben formats i preparats per a treballar”, ja que “aquesta formació és un bon trampolí per a arribar al món laboral”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.