fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Amics Castell贸 acaricia la perman猫ncia davant el FC Barcelona

L’Amics Castell贸 acaricia la perman猫ncia davant el FC Barcelona

Amics Castell贸 92
FC BArcelona 76

Va ser un partit amb gui贸 perfecte. Feia temps que l’afici贸 no veia una vict貌ria del Amics en el Ciutat; per貌 l’assolida davant el filial val molt m茅s per l’entitat del rival, pel gran ambient viscut i, abans de res, l’enorme partit que van fer els de Toni Tingues. Amb a莽貌, una novena vict貌ria en l’haver dels de la Plana que ajuda a fregar la perman猫ncia amb els dits.

El partit es va iniciar amb uns compassos de tempteig, en els quals no es veia a cap dels dos contendents solts del tot. Els locals van aconseguir m铆nims avantatges quan van fer m茅s r脿pides les seues transicions dirigits pel bon fer d’un recuperat Eric S谩nchez amb les seues passades i penetracions. Amb l’entrada de Faner i un per铆metre agressiu, els de Toni Tingues van traure profit de la velocitat en m茅s d’una ocasi贸. Aix铆 les coses, el t猫cnic blaugrana Alfred Julbe no ho veia clar i va demanar temps mort al caient del terme de la primera cambra.

En el segon, Jaka Lakovic va destapar el pot de les ess猫ncies i va avan莽ar al seu equip sabent jugar amb criteri els bloquejos directes que rebia, la qual cosa va causar diversos maldecaps als castellonencs. A m茅s d’a莽貌, l’Amics estava negat cara al c猫rcol, no trobava vies ni des de fora ni dins. Quan ocorre a莽貌, es recorre a la determinaci贸 individual i a estr猫nyer les clavilles encara m茅s en defensa; i va apar猫ixer Faner amb dues impressionants canastres de coratge (sota el c猫rcol envoltat de rivals mesurant poc m茅s d’1,70) i dos triples que van posar al seu equip per davant i la graderia del Ciutat roent (29-27, min. 16). Davant aquesta situaci贸, el Bar莽a va canviar a defensa en zona i van tornar els problemes per a anotar, amb el que el marcador es va tornar a anivellar (33-33, min. 18) i Toni Tingues va haver de demanar un altre temps. Les coses no van canviar molt i es va arribar al descans amb 37-40 en el llumin贸s.

En la represa, els de La Plana van eixir fent el que millor saben fer: defensar agressius i c贸rrer molt. A m茅s, Faner seguia amb el seu recital i va ficar dos triples m茅s, amb el que el combinat amfitri贸 tornava a tenir la davantera (49-44). Un triple m茅s de Cabot i una altra canastra d’Hidalgo (bon partit el seu) van fer que per primera vegada s’arribara a la barrera psicol貌gica dels 10 punts (54-44, min. 27). Fins al terme d’aquesta tercera cambra, les difer猫ncies es van mantenir m茅s o menys estables i encara que est脿 una mica lleig alegrar-se dels mals @ajeno, la veritat 茅s que a l’Amics li va venir b茅 la lesi贸 del veter脿 Lubos Barton, que estava quallant una gran actuaci贸.

D’aquesta manera, es va arribar a l’煤ltim per铆ode amb una sucosa renda per al conjunt castellonenc (63-53). Aquests van seguir amb la mateixa medicina, estrenyent al l铆mit en defensa i coratge i decisi贸 a l’hora d’encarar el c猫rcol rival. El FC Barcelona es mostrava cada vegada m茅s ofuscat, mentre que la difer猫ncia no minvava (fins i tot augmentava per moments) gr脿cies sobretot a un Garrett que es va fer amo de la pintura picant la canastra blaugrana diverses vegades davant el deliri d’una afici贸 que veia la vict貌ria cada vegada m茅s a prop. A pocs minuts del final, el xoc ja estava decidit per als castellonencs, amb el que solament bastava una bona gesti贸 del temps i les possessions. Aix铆 va ser i tant l’equip com la seua afici贸 van poder assaborir un triomf necessari per a la moral, per a reivindicar-se i donar un pasito m茅s cap a la perman猫ncia. Tota una festa la que es va viure en el Ciutat amb ona inclosa i el debut del canter脿 Toni Mut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.