fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 fomenta l’esport inclusiu en la prov铆ncia de la m脿 dels clubs esportius

La Diputaci贸 fomenta l’esport inclusiu en la prov铆ncia de la m脿 dels clubs esportius

El Govern Provincial destinar脿 enguany prop de 19.000 euros per a convertir l’esport en un agent integrador provincial.

La Diputaci贸 ha aprovat una l铆nia de subvencions per a afavorir l’esport adaptat en la prov铆ncia de la m脿 dels clubs esportius castellonencs. El Govern Provincial destinar脿 al llarg del 2017 al voltant de 19.000 euros per a subvencionar l’activitat de cinc clubs i entitats provincials “promovent aix铆 la normalitzaci贸 de l’activitat esportiva de les persones amb discapacitat”.

El diputat d’Esports, Luis Mart铆nez, ha destacat que estes ajudes “es materialitzen sota el clar objectiu de suprimir barreres psicosocials i incentivar la normalitzaci贸 de tots els castellonencs, independentment de les seues capacitats. La igualtat d’oportunitats 茅s un objectiu transversal en totes les pol铆tiques empreses des d’esta administraci贸 i amb esta subvenci贸 aconseguim convertir l’esport en un aliat al servei d’este objectiu a m茅s d’en un clar agent integrador”.

Aix铆 les coses, les entitats que es beneficiaran d’una l铆nia d’ajudes amb un m脿xim subvencionable de 4.000 euros s贸n les seg眉ents: Federaci贸 Provincial Persones amb Discapacitat F铆sica i Org脿nica (COCEMFE-Castell贸), Club Esports Adaptats La Vall, Associaci贸 Persones Discapacitats F铆siques- COCEMFE Maestrat, Club d’Esports Adaptats d’Almenara i Club de Nataci贸 Castalia Castell贸.

D’esta manera, tal com ha remarcat Mart铆nez, estes federacions i clubs esportius provincials es beneficiaran d’una partida pressupost脿ria encaminada a la realitzaci贸 d’activitats esportives amb naturalesa provincial o nacional que fomenten el suport a la integraci贸 i igualtat en l’esport.

“Impulsar la integraci贸 i la igualtat a trav茅s de l’esport reconeixent i recolzant l’encomiable treball que fan estes entitats esportives ens permet treballar de cara a millorar la qualitat de vida dels castellonencs i la integraci贸 plena”, ha ressenyat Mart铆nez.

Cal recordar que esta inversi贸 se sumisca a unes altres ja realitzades com els 77.000 euros destinats a transport adaptat. A m茅s, a l’inici de l’any la instituci贸 provincial va destinar m茅s de 7.000 euros per a afavorir la pr脿ctica de l’esport adaptat en la prov铆ncia a trav茅s de l’equip de b脿squet adaptat AmicsBAC.

No en va, gr脿cies a esta ajuda econ貌mica la Diputaci贸 va finan莽ar l’adquisici贸 de dues cadires de rodes adaptades per a la pr脿ctica del b脿squet, una d’elles amb caracter铆stiques per a jugadors afectats de polio i l’altra per a jugadors que tinguen una lesi贸 medul路lar, aix铆 com l’adquisici贸 d’un remolc amb la finalitat de traslladar les cadires de rodes de l’equip provincial per les diferents competicions i exhibicions al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.