fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació fomenta l’esport inclusiu en la província de la mà dels clubs esportius

La Diputació fomenta l’esport inclusiu en la província de la mà dels clubs esportius

El Govern Provincial destinarà enguany prop de 19.000 euros per a convertir l’esport en un agent integrador provincial.

La Diputació ha aprovat una línia de subvencions per a afavorir l’esport adaptat en la província de la mà dels clubs esportius castellonencs. El Govern Provincial destinarà al llarg del 2017 al voltant de 19.000 euros per a subvencionar l’activitat de cinc clubs i entitats provincials “promovent així la normalització de l’activitat esportiva de les persones amb discapacitat”.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha destacat que estes ajudes “es materialitzen sota el clar objectiu de suprimir barreres psicosocials i incentivar la normalització de tots els castellonencs, independentment de les seues capacitats. La igualtat d’oportunitats és un objectiu transversal en totes les polítiques empreses des d’esta administració i amb esta subvenció aconseguim convertir l’esport en un aliat al servei d’este objectiu a més d’en un clar agent integrador”.

Així les coses, les entitats que es beneficiaran d’una línia d’ajudes amb un màxim subvencionable de 4.000 euros són les següents: Federació Provincial Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE-Castelló), Club Esports Adaptats La Vall, Associació Persones Discapacitats Físiques- COCEMFE Maestrat, Club d’Esports Adaptats d’Almenara i Club de Natació Castalia Castelló.

D’esta manera, tal com ha remarcat Martínez, estes federacions i clubs esportius provincials es beneficiaran d’una partida pressupostària encaminada a la realització d’activitats esportives amb naturalesa provincial o nacional que fomenten el suport a la integració i igualtat en l’esport.

“Impulsar la integració i la igualtat a través de l’esport reconeixent i recolzant l’encomiable treball que fan estes entitats esportives ens permet treballar de cara a millorar la qualitat de vida dels castellonencs i la integració plena”, ha ressenyat Martínez.

Cal recordar que esta inversió se sumisca a unes altres ja realitzades com els 77.000 euros destinats a transport adaptat. A més, a l’inici de l’any la institució provincial va destinar més de 7.000 euros per a afavorir la pràctica de l’esport adaptat en la província a través de l’equip de bàsquet adaptat AmicsBAC.

No en va, gràcies a esta ajuda econòmica la Diputació va finançar l’adquisició de dues cadires de rodes adaptades per a la pràctica del bàsquet, una d’elles amb característiques per a jugadors afectats de polio i l’altra per a jugadors que tinguen una lesió medul·lar, així com l’adquisició d’un remolc amb la finalitat de traslladar les cadires de rodes de l’equip provincial per les diferents competicions i exhibicions al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.