fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’IES Benassal es classifica per a la fase final de la Lliga de Debat de Secund脿ria i Batxillerat de la Xarxa Vives

L’IES Benassal es classifica per a la fase final de la Lliga de Debat de Secund脿ria i Batxillerat de la Xarxa Vives

La fase local de la competici贸, que ha tingut lloc a la Universitat Jaume I (UJI), ha comptat amb la participaci贸 de 13 equips de 9 centres docents.

La Universitat Jaume I (UJI) ha acollit del 20 al 24 de gener la fase local de la Lliga de Debat de Secund脿ria i Batxillerat de la Xarxa Vives. Un total de 13 equips de 9 centres docents han realitzat 29 debats al voltant del tema 芦La tecnologia augmenta la felicitat?禄. El debat final es va disputar entre l’equip II de l’IES Benassal (l’Alt Maestrat) i l’equip de l’IES Broch i Llop de Vila-real (la Plana Baixa), i ha sigut el primer d’estos el que ha resultat campi贸. Aix铆, Antonio Fuentes, Judit Pitarch, Ivan Roig, Gonzalo Vicente i Arantxa Tena (alumnes de 4t d’ESO de l’IES Benassal), amb Emilio Barreda de capit脿, representaran a l’UJI en la fase final de la competici贸, que tindr脿 lloc a la Universitat Rovira i Virgili del 22 al 24 d’abril i reunir脿 als equips representants d’altres 13 universitats.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secund脿ria i Batxillerat. La competici贸 d’orat貌ria consta de dues fases. En les fases locals classificat貌ries, els equips d’estudiants competixen a una mateixa universitat. Enguany, la competici贸 compta amb 14 fases locals que es disputen entre els mesos de gener i mar莽 a les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Aut貌noma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hern谩ndez d’Elx, Polit猫cnica de Val猫ncia, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de Val猫ncia. En total, 169 centres docents d’Andorra, Catalunya i el Pa铆s Valenci脿 participaran. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competici贸.

La Lliga de Debat de Secund脿ria i Batxillerat permet als estudiants millorar habilitats comunicatives i compet猫ncies transversals per a la vida acad猫mica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma din脿mica i participativa. En este sentit, les habilitats de comunicaci贸 no verbal, la recerca d’informaci贸, l’an脿lisi d’una tem脿tica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formaci贸 i aprenentatge excepcional. Aix铆 mateix, els professors disposen mitjan莽ant la participaci贸 en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experi猫ncies amb altres professors.

Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, i Escola Valenciana en el cas del Pa铆s del Valenci脿, la Lliga de Debat compta tamb茅 amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acad猫mia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de Val猫ncia hi col路laboren, a m茅s de diversos ajuntaments, com el de Castell贸 de la Plana, Guadassuar, Matar贸, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.