fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Prop de 800 persones participen en la XXI edició de la Volta a les Ermites de Borriana

Prop de 800 persones participen en la XXI edició de la Volta a les Ermites de Borriana

La caminada, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte entre camins de tarongers i la mar, permet recórrer el patrimoni cultural de Borriana i el seu entorn natural.

La tradicional Volta a les Ermites de Borriana ha tornat a demostrar la devoció que els veïns i veïnes de la ciutat tenen per esta cita, ja que segons l’organització, després del recompte d’inscripcions i repartiment de samarretes, prop de 800 persones han participat i s’han donat cita per a prendre l’eixida.

La ruta de les ermites de Borriana és una iniciativa cultural i esportiva que cada any organitza la falla Don Bosco amb el patrocini de l’Ajuntament de Borriana, en la qual també han participat, un any més, l’alcaldessa, Maria Josep Safont, i regidors i regidores del Consistori com Lluïsa Monferrer, entre atres.

L’alcaldessa poc abans d’iniciar el recorregut ha destacat que la Volta a les Ermites s’ha convertit en “un referent, una cita pràcticament ineludible per als borrianencs i les borrianenques” i ha manifestat que després de més de dos dècades està molt assentada en la capital de la Plana Baixa i s’ha convertit, fins i tot, “en motiu d’inspiració per a altres esdeveniments d’aquest tipus que en els últims anys han sorgit en localitats veïnes”.

També ha mostrat la seua satisfacció per l’elevada participació “en una activitat que combina a la perfecció l’exercici físic i els hàbits de vida saludable amb el coneixement del nostre patrimoni repartit pel terme municipal, en el qual l’Ajuntament sempre col·labora i fa tots els possibles per a facilitar-ne l’organització”.
Safont ha subratllat la importància de la Volta a les Ermites en “la promoció i revaloració del patrimoni cultural de Borriana a partir de la creació d’un circuit que enllaça les ermites del terme municipal”, i ha recordat que està declarada itinerari d’interès turístic local de la Comunitat Valenciana.
Ja des de l’inici i després d’un complet desdejuni amb xocolate i fartons, centenars de persones han pogut gaudir de la ruta al ritme amb què es desenvolupa la Volta als Ermites, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte entre camins de tarongers i la mar, que permet recórrer el patrimoni cultural de Borriana i el seu entorn natural, en un circuit que agrupa les 6 ermites disperses en el terme municipal.

Així, després de passar per l’ermita de Sant Blai, encara dins de la ciutat, les persones participants han iniciat el camí que els porta fins a l’ermita de Santa Bàrbara, on l’organització oferia un esmorzar complet per a recuperar les forces.

Més tard, la Volta dels Ermites s’ha dirigit cap al Clot de la Mare de Déu, i després de passar prop de l’ermita de Sant Gregori, ha arribat a l’ermita de la Mare de Déu de la Misericòrdia, on una vegada més s’ha pogut reposar forces gràcies a les begudes i refrigeris que enguany s’han repartit en totes i cadascuna de les parades del trajecte.

Després de recórrer el paratge del Clot de la Mare de Déu i travessar les carreteres del Grau i del Port per Novenes de Calatrava, la Volta ha arribat a la zona sud del terme municipal per a visitar l’ermita de l’Ecce Homo i, finalment, la de la Sagrada Família a les Alqueries del Ferrer, última parada abans de la tornada al nucli urbà i de l’aplaudiment final davant del col·legi Salesià amb què molts i moltes de les participants han finalitzat el recorregut sis hores, o més, després d’haver-lo iniciat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.