fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Gremi de Forners presenta Flor de Lledó com a pastís de les festes patronals de maig

El Gremi de Forners presenta Flor de Lledó com a pastís de les festes patronals de maig

La regidora Patricia Puerta destaca aquest tipus d’iniciatives per la seua aposta per “els productes artesans i locals”.

El Gremi de Forners ha desvetlat avui el nom del dolç creat per a les festes patronals de la Mare de Déu del Lledó, que se celebren al maig. Flor de Lledó ha sigut la proposta triada pel jurat d’entre les més de 50 que ha rebut el Gremi de Forners. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, i el mestre major del Gremi de Forners, José Miró, han presentat a més el cartell que es col·locarà en els aparadors de les fleques artesanes adherides al Gremi.

Mayte Manquillo i Judith Sardañons (mare i filla), i Pilar Bartual han sigut les guanyadors del lot de productes artesans amb el qual el Gremi de Forners premia al nom guanyador. El dolça Flor de Lledó es comercialitzarà a partir del 23 d’abril en les fleques del Gremi de Forners.

El Gremi de Forners “ha fet enguany realitat un projecte que venia forjant des de fa mesos i que pretén, d’una banda, rendir un homenatge a la Mare de Déu del Lledó, i per un altre, donar a la ciutat de Castelló un dolç oficial per a les seues festes patronals”, ha explicat el mestre major.

Miró ha destacat que el nom Flor de Lledó “ha encantat al comitè per diverses raons: primer, perquè el dolç és una ofrena a la Verge, igual que les flors; segon, perquè fa al·lusió a la forma del pastís; i tercer, perquè és realment bell”.

El dolç és una deliciosa pasta fullada amb crema de taronja i llimó confitat, amb un sabor sorprenent que trasllada al paladar les delicioses aromes de flor del taronger que emboliquen la Basílica del Lledó.

Per la seua banda, la regidora Patricia Puerta ha destacat l’aposta que representen aquest tipus d’iniciatives “pels productes locals i artesans, en un dolç que usa un producte tan nostre com la taronja”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.