fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora i UBE promouran el control de mosquits amb caixes refugi per a rates penades

Almassora i UBE promouran el control de mosquits amb caixes refugi per a rates penades

L’empresa finança amb 15.000 euros el tractament complementari a la fumigació.

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa UBE han signat un conveni de col·laboració per a fomentar el control biològic dels mosquits mitjançant la biodiversitat urbana. L’objectiu del conveni, que finançarà UBE amb 15.000 euros, és afavorir la presència d’espècies urbanes de quiròpters (rates penades) i d’aus mitjançant la instal·lació de caixes refugi i caixes niu respectivament. En paral·lel, les parts preveuen dur a terme accions d’educació ambiental dirigides a la població.

Les caixes refugi per a rates penades es distribuiran per la platja i altres zones residencials del municipi que pateixen les molèsties dels mosquits amb més intensitat. El subministrament de les caixes s’encarregarà a fusters d’Almassora, mentre que la col·locació en els punts elevats serà a càrrec d’empreses de treballs verticals. Així ho han acordat el president d’UBE, Bruno de Bièvre; l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, i la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, durant la signatura de l’acord.

El projecte, complementari al tractament amb fumigació, inclou també la realització de treballs d’educació ambiental en els centres educatius. S’impartiran entre el 20 d’abril i el 18 de maig i aniran dirigits a l’alumnat de tercer de Primària dels sis centres educatius. Fins a 300 alumnes es distribuiran en els 12 tallers coordinats per l’Aula de Natura. Per la seua banda, els alumnes de tercer i quart d’ESO i Batxillerat duran a terme a l’octubre i novembre tallers educatius de construcció de caixes refugi.

A més, durant els mesos de juliol i agost tindran lloc les jornades de construcció de caixes refugi i de seguiment de les rates penades, espècie capaç de caçar entre 500 i 1.000 exemplars de mosquit en una nit. Les jornades aniran dirigides a públic familiar en convocatòria oberta. Dues jornades es duran a terme en la platja de Benafelí i altres dues en la de Pla de la Torre.

El projecte inclou també accions de millora de la colònia coneguda com d’avió comú existent en la residència de la tercera edat i la instal·lació per a açò de nius artificials en llocs segurs. El projecte es completa amb la publicació de guies de biodiversitat per a la conscienciació ambiental i amb la continuació dels tallers de la campanya “Almassora en acció” fins al pròxim mes de desembre.

El conveni expirarà el 31 de desembre amb possibilitat de pròrroga pel període que pacten les parts. Una vegada finalitzat el pla de treball, el consistori presentarà a l’empresa UBE una memòria tècnica descriptiva de les actuacions realitzades en el projecte que signarà la regidora de Medi Ambient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.