fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“La zona de Gran Alacant, per població i falta de serveis, necessita una major inversió” – Entrevista a Alejandro Escalada, candidat a l’alcaldia de Santa Pola per Compromís

“La zona de Gran Alacant, per població i falta de serveis, necessita una major inversió” – Entrevista a Alejandro Escalada, candidat a l’alcaldia de Santa Pola per Compromís

Alejandro Escalada ha sigut regidor de sostenibilitat en l’Ajuntament de Santa Pola. Ara es presenta com a candidat de Compromís a l’alcaldia.

Diari Millars: Com valora la seua gestió durant la passada legislatura?
Alejandro Escalada: Compromís per Santa Pola ha sigut la força clau d’este equip de govern. Han sigut les àrees en què hem treballat les que han pres les mesures que més han millorat Santa Pola.

Hem pres decisions valentes per a obrir l’Ajuntament i implicar la ciutadania en el seu funcionament. Actuacions com la declaració com a Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap, la museïtzació del Portus Ilicitanus o la recuperació de l’espai públic per a traure la cultura al carrer han portat el segell clar de Compromís. Ara se’ns obri un període d’oportunitats per a crear més riquesa i ocupació per al poble, i cal que Compromís lidere este nou període perquè som nosaltres els que hem posat les bases que l’han fet possible.

DM: Quin és el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
AE: El principal problema de Santa Pola és la falta d’ingressos que té l’Ajuntament per a poder realitzar inversions per a millorar el municipi. La causa d’esta falta d’ingressos són els desequilibris enormes que existixen en el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) al poble. Les persones propietàries d’immobles al casc urbà estan pagant més del que haurien, mentre que aquelles que viuen a les zones perifèriques estan contribuint menys, la qual cosa genera un dèficit pressupostari anual d’uns 6 o 7 milions d’euros.

L’administració competent per a solucionar este problema és la Direcció General de Cadastre, depenent del Ministeri d’Hisenda. Durant estos últims 4 anys hem mantingut reunions amb l’organisme per a fer-les coneixedores de la situació i han assegurat que estan treballant en solucionar-ho. Esperem que durant la pròxim legislatura puguem acabar amb este problema que duu arrastrant Santa Pola des de fa dècades.

DM: Quina és la seua proposta per a fomentar l’ocupació?
AE: Volem desenvolupar el nostre projecte de ciutat per a crear riquesa i ocupació a Santa Pola. D’esta manera, apostem per un model turístic que millore l’oferta actual, amb la posada en valor dels nostres entorns naturals i el nostre patrimoni històric, fent de Santa Pola un municipi atractiu turísticament durant tots els dies de l’any.

A més, continuarem amb la recuperació de l’espai públic per a programar tot tipus d’activitats culturals, i col·laborarem amb la Confraria per a implantar el turisme de pesca, i amb les escoles nàutiques per a la promoció de totes les seues activitats.

Igualment, continuarem amb les mesures d’atracció d’inversió privada que hem posat en marxa durant esta legislatura, i que han aconseguit la construcció de dos nous hotels al municipi.

DM: Hi ha alguna zona que necessite una major atenció o inversió?
AE: La zona de Gran Alacant, per població i falta de serveis, necessita una major inversió.

Entre les mesures que desenvoluparem la pròxima legislatura estan:

Pressupostar els 1.3 milions d’euros necessaris per a urbanitzar la parcel·la on es construirà el segon col·legi de Gran Alacant. Una inversió imprescindible perquè la Conselleria d’Educació puga començar a construir allí. Treballar per accelerar al màxim els terminis per a la construcció de l’Institut de Gran Alacant, ja inclós al Pla Edificant. Crear un reforç permanent de la Policia Local per a millorar la seguretat ciutadana. Lluitar per la construcció d’un nou consultori mèdic per a donar un servei sanitari digne, i per a ampliar l’ús cultural de l’actual edifici i disposar d’instal·lacions per a l’ús de les associacions del barri. Promoure nous plans d’implantació per a millorar la deficient cobertura de telefonia mòbil. Exigir al govern de l’Estat l’execució del nou accés a Gran Alacant des de la N-332. Treballar amb les administracions competents i l’empresa adjudicatària per a millorar el transport urbà i interurbà. Adaptar les zones verdes de Gran Alacant per a l’ús i gaudi de la ciutadania, mitjançant sendes senyalitzades i mobiliari urbà.

DM: Quina és la seua proposta principal?
AE: Compromís té un projecte de ciutat clar per a millorar el model econòmic de Santa Pola. Durant els últims 4 anys hem posat les bases d’este projecte i el volem continuar desenvolupant.

El nostre projecte de ciutat passa per invertir en el nostre patrimoni històric i els nostres entorns naturals com a eina per a crear riquesa i ocupació. Per això, crearem el Parc Arqueològic del Portus Ilicitanus i aprofitarem la declaració com a Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap per a sumar atractius al nostre poble.

Dins del nostre projecte de ciutat també apostem per prohibir la caça a la nostra Serra, per a augmentar el seu atractiu i que es puga gaudir amb seguretat, desplegar polítiques de mobilitat urbana profundes que posen a vianants i ciclistes per damunt del transport privat motoritzat, i solucionar els problemes de vivenda que existixen en Santa Pola. Per a açò últim, aplicarem un recàrrec del 50% als bancs en l’Impost de Béns Immobles (IBI) de les seues vivendes buides, promovent així que posen tots estos immobles en circulació i augmente l’oferta. A més a més, negociarem l’adquisició d’algunes de les seues vivendes per a ampliar el Parc Municipal de Vivenda i poder actuar davant casos de persones en risc d’exclusió social.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtenir majoria absoluta, pactarà?
AE: Apostem per reeditar un govern progressista liderat per Compromís. Santa Pola necessita un alcalde de Compromís per a trencar amb les polítiques del passat i avançar cap a un nou model de ciutat.

Compromís mai pactarà amb partits corruptes ni amb aquells que volen tornar a la Santa Pola fosca i en blanc i negre de la que vam aconseguir eixir en 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.