Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nova legislatura – L’opinió de Jordi Tàrrega

Nova legislatura – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

Ja han passat les eleccions municipals, ja ha passat també el posterior procés de negociació d’un nou acord de govern. Ja tenim acord, el del 2019 s’anomenarà «Acord de Fadrell», ja tenim reelegida Amparo com alcaldessa, i es va configurant el govern. Ens alegrem pel fet que la nostra ciutat comptarà amb un Govern de Progrés que continuarà amb les polítiques de canvi quatre anys més.

Pel que fa a Compromís, confiàvem en un millor resultat electoral, però el resultat conjunt de les forces ha fet possible el nou Acord. Els nostres regidors, tres, un menys que a l’anterior legislatura, tindran feina, molta, perquè seran responsables d’importants àrees a l’Ajuntament i, probablement, també a la Diputació, atès que Ignasi serà un dels diputats provincials de Compromís pel partit judicial de Castelló. A hores d’ara encara no sabem si els nostres diputats provincials tindran responsabilitats de govern ni quines seran aquestes.

Un record afectuós i entranyable per a les persones que per diferents motius ja no seran regidores, Ali i Enric. Força per als que repeteixen, Verònica (al front de cultura i memòria històrica) i Ignasi (competències sobre gestió de residus i Reciplasa). I els millors desitjos per a Francesc que acaba d’incorporar-se a l’equip municipal de Compromís per Castelló i que serà el responsable municipal d’Educació, entre altres coses (com normalització lingüística i participació ciutadana). Tot i que, pel que sabem, encara no és definitiu i no tot està tancat.

Com no podria ser d’altra manera, la nostra comissió sectorial ja s’ha posat a la feina. Enric té molt que explicar-li a Francesc, són molts els projectes que estan en marxa i que continuaran i, sens dubte, s’encetaran de nous. Enric ja no és regidor, però la seua tasca tindrà continuïtat, a més a més ell segueix sent membre d’aquesta comissió, que com he dit ja treballa, en equip, colze amb colze, amb Francesc. La nostra empeny per fer realitat la Ciutat Educadora continua endavant, pas lent però pas ferm, fem camí!

Però sí hi ha una cosa de la qual ens sentim orgulloses, totes i cadascuna de les persones que estem implicades en aquesta comissió sectorial (i en som un bon grapat) és de com es configura el nou govern, els seus cinc grans apartats o àrees: la ciutat de les persones (benestar i igualtat), la ciutat sostenible (medi ambient i mobilitat), la ciutat de la prosperitat (col·locació, infraestructures i urbanisme), la ciutat dels drets (participació ciutadana i cooperació) i LA CIUTAT EDUCADORA (educació, cultura, esports i festes). Perquè si bé és cert que així s’organitza el programa electoral del soci majoritari de govern, el PSPV-PSOE, no és menys cert que LA CIUTAT EDUCADORA és la nostra dèria particular, pel la qual portem anys lluitant, i per la qual ens hem deixat la pell, sobretot els últims quatre anys, i més que ningú el nostre company Enric.

Llarga vida i èxits per al nou acord de govern, «Acord de Fadrell», digne successor de l’anterior «Acord del Grau». Fidelitat a l’acord i agraïment i fidelitat als socis del govern, PSPV-PSOE i Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.