fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Laqvima Vere conjuga avantguarda i tradici贸 en un espectacle 煤nic i tret diferencial de la Setmana Santa vila-realenca

El Laqvima Vere conjuga avantguarda i tradici贸 en un espectacle 煤nic i tret diferencial de la Setmana Santa vila-realenca

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, la consellera delegada de Porcelanosa, Mar铆a Jos茅 Soriano, el director de l’obra, Alfredo Sanz, i el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, presenten la Passi贸 musical del Dijous Sant.

El Laqvima Vere, la passi贸 musical de Vila-real, ultima els preparatius d’un esdeveniment que es renova cada any per a seguir mantenint la seua ess猫ncia: la d’un espectacle de gran format que concita tradici贸, m煤sica, arts esc猫niques, espiritualitat i una escenografia d’avantguarda per a consolidar-se en el calendari com una de les marques diferencials de la Setmana Santa vila-realenca. L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, juntament amb la consellera delegada de Porcelanosa Grupo, Mar铆a Jos茅 Soriano, el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, i el director de l’obra, Alfredo Sanz, han presentat la quarta edici贸 de l’espectacle, que se celebrar脿 Dijous Sant, a les 21.00 hores, a la pla莽a Major davant un auditori d’unes 2.500 persones.

“El Laqvima Vere 茅s un esdeveniment absolutament consolidat en la nostra Setmana Santa, que s’ha convertit en aquests anys en un referent i un fet diferencial indiscutible de la programaci贸 local d’aquests dies. 脡s, a m茅s, un exemple de l’aposta que hem fet des de l’equip de govern per la innovaci贸, canalitzant les energies de la societat, que en aquest cas han donat com a fruit un espectacle d’avantguarda, amb un alt component cultural i tur铆stic, per貌 tamb茅 de sentiment i de tradici贸鈥, assenyala Benlloch, qui recorda que l’esdeveniment, impulsat en la seua concepci贸 actual des de 2013, t茅 el seu principal antecedent hist貌ric en les representacions de la Passi贸 documentades a Vila-real ja en el segle XV. 鈥淯n missatge de vida鈥, en paraules de l’alcalde, 鈥渜ue no seria possible sense la implicaci贸 dels col路lectius i entitats culturals de la ciutat, l’esfor莽 de molta gent, encap莽alada per Alfredo Sanz, i l’aposta d’una empresa com Porcelanosa Grupo, que sempre est脿 ah铆 quan es tracta de donar suport iniciatives socials i culturals en la nostra ciutat鈥.

En la representaci贸 del Laqvima Vere intervindran prop de 200 persones, en una posada en escena que enguany incorpora importants novetats. Entre elles, l’estrena de tres peces musicals, la participaci贸 d’alumnes de l’Escola Municipal de Teatre i la de Dansa o les projeccions sobre la base de jocs de colors al voltant del blanc i el negre com a oposici贸 鈥渆ntre el b茅 i el mal鈥. 鈥淣o podria existir un sense l’altre鈥, puntualitza Sanz, qui apunta que l’espectacle 鈥渆st脿 sempre en evoluci贸 cont铆nua, per a incorporar la multitud de registres, matisos o personatges que ens ofereix la Passi贸鈥.

Per a fer possible aquest gran espectacle, la Passi贸 musical de Vila-real compta amb la col路laboraci贸 d’entitats com la Coral Sant Jaume, el cor de l鈥橴JI, la Uni贸 Musical La Lira, Supram煤sica o la Tert煤lia Flamenca, a m茅s de m煤sics vinculats amb la ciutat i arribats d’altres punts de la prov铆ncia i la Comunitat. Com a solistes, el Laqvima Vere comptar脿 enguany amb els vila-realencs Vicente Colonques i Francesca Sales, a m茅s de Josep Climent, Bonifaci Carrillo i Marga Fern谩ndez.

鈥淒es del primer moment, quan Alfredo Sanz va proposar la idea, vam apostar per portar-la avant i hui dia podem dir que ja s’ha consolidat, com un element fonamental de la Setmana Santa de Vila-real, una de les m茅s antigues i de les m茅s importants de la prov铆ncia. Cal felicitar per aix貌 a la Junta Central i el treball que realitza tamb茅 la Regidoria de Turisme, perqu猫 tot els actes tinguen la import脿ncia i el sentiment que mereixen鈥, assenyala Batalla, qui tamb茅 ha volgut agrair la implicaci贸 de Porcelanosa Grupo. La seua consellera delegada, per la seua banda, destaca que, amb iniciatives com aquesta, 鈥渆s demostra que Vila-real 茅s una ciutat viva, amb projectes culturals de qualitat鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.