fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La CHJ d贸na llum verda a la creaci贸 de l’acc茅s de pirag眉es en Santa Quit猫ria

La CHJ d贸na llum verda a la creaci贸 de l’acc茅s de pirag眉es en Santa Quit猫ria

Els treballs es duran a terme seguint la normativa d’煤s i conservaci贸 del paisatge que marca el Consorci del Millars.

La CHJ ha rem猫s a l’Ajuntament d’Almassora l’autoritzaci贸 expressa per a la creaci贸 d’un zona dedicada al pirag眉isme en els voltants de l’antic Mol铆 de Pedra, en el paratge natural de Santa Quit猫ria, aix铆 com la navegaci贸 d’embarcacions. El document permet l’esbrosse de la parcel路la 632 del pol铆gon, fase pr猫via a l’adequaci贸 del terreny per a possibilitar l’acc茅s i a la instal路laci贸 d’un contenidor per al magatzematge d’equipament esportiu, actuacions tamb茅 autoritzades per la Confederaci贸.

CapturaA tenor d’aquesta autoritzaci贸, el consistori ha donat comen莽ament les gestions per portar a terme els treballs de neteja de la zona, que est脿 previst que comencen en els pr貌xims dies. Cal destacar que totes les actuacions a realitzar per a la creaci贸 d’aquest acc茅s es faran seguint l’establit en el PRUG (Pla Rector d’脷s i Gesti贸 del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Miler) pel compliment del qual vetla el Consorci del Millars.

En aquesta mateixa l铆nia, l’alcaldessa, Susanna Nicolau, presentar脿 davant la junta del Consorci un informe t猫cnic elaborat pel departament de Sostenibilitat que detalle les actuacions a realitzar sobre la parcel路la del Mol铆 de Pedra i garantint que aquestes se cenyiran a les directrius marcades pel PRUG. Aquest document arreplegar脿, entre altres, que els treballs d’esbrosse es duran a terme vetlant per la conservaci贸 d’esp猫cies vegetals pr貌pies de l’espai natural.

Despr茅s de la retirada de restes vegetals, el departament d’Urbanisme comen莽ar脿 l’elaboraci贸 del projecte per a l’adequaci贸 del terreny, habilitaci贸 d’accessos des de la carretera i al riu i la instal路laci贸 d’un contenidor per a les embarcacions, unes actuacions, segons estableix la *CHJ, hauran de ser finalitzades abans d’un any. El regidor d’Esports, Xavier *Trenco, s’ha reafirmat en el seu comprom铆s de 鈥渁profitar els nostres recursos naturals per a generar activitat, acostant el paratge natural als esportistes locals i a aquells que ens visiten gr脿cies a aquesta instal路laci贸鈥.

Aix铆 mateix, la Regidoria de Patrimoni, ha assegurat que estudiar脿 l’estat de les restes de Mol铆 Pedra (tamb茅 conegut com a Mol铆 de Montserrat), actualment cobertes per la vegetaci贸. La intenci贸 del departament 茅s posar en valor i difondre l’exist猫ncia d’aquesta construcci贸 hist貌rica del segle XVIII perqu猫 puga ser visitada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.