fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora comen莽a les pr脿ctiques del curs d’Atenci贸 Sociosanit脿ria

L’Alcora comen莽a les pr脿ctiques del curs d’Atenci贸 Sociosanit脿ria

El curs, coordinat a trav茅s de l’Ag猫ncia d’Ocupaci贸 i Desenvolupament Local de l’Alcora, i dirigit a persones desocupades, prepara i capacita als alumnes per a l’obtenci贸 del Certificat de Professionalitat.

Els alumnes del curs d’Atenci贸 Sociosanit脿ria a Persones Dependents en Institucions Socials, coordinat i supervisat a trav茅s de l’Ag猫ncia d’Ocupaci贸 i Desenvolupament Local de l’Alcora, han comen莽at esta setmana les pr脿ctiques en diferents institucions socials.

Concretament, les institucions amb qu猫 l’Ajuntament ha firmat acords de col路laboraci贸 per a la realitzaci贸 de les mateixes s贸n: Hogar Madre Rosa Ojeda de l’Alcora, Cruz Roja Espa帽ola a Castell贸, Centre Ocupacional de Segorbe, Centre de Dia Ateneu de Castell贸, Afan铆as Castell贸, Centre Residencial Savia Castalia de Castell贸, Centres Sacova de Vila-real i Residencial Azahar Castell贸.

Cal destacar que, els alumnes que superen el curs, obtindran el corresponent Certificat de Professionalitat, un document molt important que acredita de forma oficial la compet猫ncia professional, 茅s a dir, garantix que qui ho posse茂x est脿 adequadament qualificat per a l’exercici de les ocupacions corresponents.

A m茅s, 茅s important ressaltar que, l’atenci贸 a la depend猫ncia, 茅s un sector en constant creixement, i que l’Ajuntament de l’Alcora est脿 treballant en la posada en marxa d’un Centre de Dia al municipi.

El curs t茅 quatre mesos i mig de duraci贸-va comen莽ar el passat 30 d’octubre i finalitzar脿 el 15 de mar莽- i consta de 490 hores, de les quals, 80 s贸n pr脿ctiques en institucions. La part te貌rica s’ha desenvolupat al Casal Jove de l’Alcora. S贸n 19 els alumnes que ho van iniciar, per貌 2 van haver de deixar-ho per motius de reinserci贸 laboral, per la qual cosa, s贸n 17 els que, en l’actualitat, estan duent a terme les pr脿ctiques.

Els i les participants van accedir al curs a trav茅s d’una oferta d’ocupaci贸 realitzada per l’Ajuntament de l’Alcora, a trav茅s de l’Ag猫ncia d’Ocupaci贸 i Desenvolupament Local, al Servef, que va enviar un llistat amb les persones que complien els requisits.

L’objectiu general del curs 茅s atendre persones dependents en l’脿mbit sociosanitari en la instituci贸 on es desenvolupe la seua actuaci贸, aplicant les estrat猫gies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent i els procediments per mantindre i millorar la seua autonomia personal i les seues relacions amb l’entorn.

La formaci贸 s’est脿 duent a terme per dos docents: un psic貌leg, encarregat d’impartir el m貌dul d’atenci贸 psicosocial; i una diplomada universit脿ria en infermeria, al capdavant de la preparaci贸 i suport de les intervencions d’atenci贸 a les persones i al seu entorn en l’脿mbit institucional indicades per l’equip interdisciplinari, a m茅s del desenvolupament de les intervencions d’atenci贸 f铆sica i atenci贸 sociosanit脿ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.