fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules, pionera en la utilitzaci贸 de la pintura d’embornals per a previndre l’aparici贸 del mosquit tigre

Nules, pionera en la utilitzaci贸 de la pintura d’embornals per a previndre l’aparici贸 del mosquit tigre

La nova t猫cnica, desenvolupada per Laboratoris Lokimica, t茅 com a element principal la utilitzaci贸 d’una pintura microencapsulada, de patent valenciana i resultats testats en multitud de pa茂sos.

 

La Regidoria de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Nules, dirigida per Antonio Romero, en la seua preocupaci贸 per la salut i qualitat de vida dels habitants del municipi, ha iniciat una nova actuaci贸 preventiva contra el mosquit tigre. En el marc d’aquest programa preventiu es troben en fase d’execuci贸 la realitzaci贸 de material did脿ctic, xarrades a la poblaci贸 i el tractament de uns dos-cents embornals.

脡s aix铆 com, a pesar que la majoria de llocs de posta d’ous d’aquesta esp猫cie es localitzen en xicotetes basses situades en propietats particulars, l’Ajuntament de Nules ha volgut donar exemple actuant sobre un dels punts on el mosquit tigre pot completar el seu cicle en terreny municipal i urb脿.

Aix铆, aquests punts d’acumulaci贸 d’aigua, coneguts com a embornals, rebran un tractament nou que assegura que, durant almenys un any, no afavorir脿 la proliferaci贸 d’aquests insectes. D’aquesta manera, no solament disminueix la poblaci贸 total de mosquits, sin贸 que facilita la seua detecci贸 en propietats particulars i impedeix la seua expansi贸.

La t猫cnica nova, desenvolupada per Laboratoris Lokimica, t茅 com a element principal la utilitzaci贸 d’una pintura microencapsulada, de patent valenciana i resultats testats en multitud de pa茂sos.

D’aquesta forma, Romero destaca que Nules 鈥渆s converteix aix铆 en pionera a la Plana Baixa on seran tractats la totalitat dels seus embornals mitjan莽ant aquest tractament d’alta persist猫ncia鈥. 鈥淓sperem que, d’aquesta manera, els ve茂ns i ve茂nes de les nostres platges puguen gaudir enguany d’un estiu sense mosquits i sense les mol猫sties que provoquen鈥.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.