fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Generalitat anuncia la constituci贸 d’una Mesa de la Cadena Agroaliment脿ria que involucre a tots els agents del sector

La Generalitat anuncia la constituci贸 d’una Mesa de la Cadena Agroaliment脿ria que involucre a tots els agents del sector

Els directors generals de Comer莽 i Agricultura es reuneixen amb AVA i Uni贸 de Llauradors per a abordar la problem脿tica de la venda dels productes de c铆trics de la Comunitat.

Els directors generals de Comer莽 i Consum, Natxo Costa, i d’Agricultura Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, s’han reunit aquest mat铆 amb els representants de la Uni贸 de Llauradors i AVA per a abordar la problem脿tica de la venda de productes citr铆coles de la Comunitat Valenciana.

Al final de la reuni贸, han anunciat la creaci贸 d’una Mesa de la Cadena Agroaliment脿ria en la qual, per part de l’Administraci贸, estaran presents la direcci贸 general de Comer莽 i Consum, la direcci贸 general d’Agricultura i la direcci贸 general de Transpar猫ncia, amb l’objectiu de treballar en les bones pr脿ctiques i la responsabilitat social corporativa.

Segons ha explicat Costa, “convocarem a aquesta Mesa als productors, des dels sindicats agraris a les confraries de pescadors i cooperatives, aix铆 com a les organitzacions de supermercats i de grans superf铆cies per a tractar tres temes b脿sics: els c铆trics, la carn de conill i l’etiquetatge de peix.

Aix铆 mateix, ha apuntat que “coordinarem els treballs de la Mesa amb el Consell Valenci脿 de Consumidors i Usuaris perqu猫 els treballs de la Taula siguen tamb茅 contrastats amb els interessos dels usuaris i consumidors”.

Aquesta Mesa, la constituci贸 de la qual es preveu per al mes d’abril, tindr脿 com a objectiu revisar els codis de bones pr脿ctiques existents perqu猫 les empreses que els signen tinguen el suport de la Mesa i de l’administraci贸, dels productors i consumidors i aconseguir unes bones pr脿ctiques en la venda i en l’etiquetatge de productes, aix铆 com uns canals de comercialitzaci贸 respectuosos amb la societat.

Per la seua banda, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha destacat que “la cadena aliment脿ria ha de funcionar correctament, amb efici猫ncia i s’ha de remunerar adequadament cada sector integrant de la cadena”.

“En l’actualitat, el productor agrari 茅s la baula m茅s feble d’aquesta cadena la qual cosa incideix que els preus que percep s贸n absolutament insuficients. Amb aquestes actuacions perseguim, a m茅s, que aquestes situacions injustes revertisquen” ha afegit.

A m茅s, Roger Llanes ha defensat el car脿cter estrat猫gic per a la Comunitat Valenciana del sector citr铆cola en particular i agroalimentari en general, com a generador de rendes procedents de l’exportaci贸, destacant el seu car脿cter preponderant en les vendes a l’exterior.

Tant Costa com Llanes han incidit que les pol铆tiques del nou Consell no solament cerquen el benefici econ貌mic sin贸 que tamb茅 el benefici social i com repercuteix aqueix benefici en el conjunt de ciutadans i ciutadanes.

Expedients informatius sobre el preu de venda dels c铆trics

En la reuni贸 s’ha abordat l’estat dels expedients informatius oberts el passat mes de desembre a inst脿ncies de les den煤ncies dels sindicats sobre els preus de venda dels c铆trics del nostre territori.

Costa ha explicat que s’ha rebut la informaci贸 de vuit de les nou cadenes de supermercats i hipermercats a les quals es va sol路licitar con茅ixer els preus de compra dels productes citr铆coles en els seus diferents formats i pesos de la campanya de tardor i hivern.

Segons el director general de Comer莽, “a priori no hem detectats cap il路legalitat,茅s a dir venda del producte per sota de preu de compra, per貌 si una irregularitat social, ja que els preus de compra al prove茂dor s贸n excessivament baixos i no permeten que l’agricultor valenci脿 cobrisca dels costos de producci贸”.

Referent a a莽貌, ha posat l’accent, en qu猫 茅s un tema que “no solament ens preocupa a nosaltres sin贸 que les pr脿ctiques comercials deslleials preocupen la comissi贸 europea, perqu猫 茅s un tema generalitzat que s’est脿 donant en diferents sectors agr铆coles i ramaders”.

Finalment, tots dos directors han subratllat que la Generalitat va a treballar al un铆son en aquest tema per a “afrontar el problema amb amplitud de mires i vetlar pels interessos de totes les parts, aconseguint un punt d’equilibri perqu猫 les cadenes comercialitzadores tinguen beneficis i els agricultors puguen viure dignament, de manera que puguem mantenir les nostres explotacions agr脿ries”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.