fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sis estudiants de Borriana reben les beques de la Fundaci贸 Ca帽ada Blanch

Sis estudiants de Borriana reben les beques de la Fundaci贸 Ca帽ada Blanch

Aquestes beques d’estudis i perfeccionament de la llengua anglesa inclouen una estada i un curs de 3 setmanes en el Regne Unit.

El Sal贸 de Plens de l’Ajuntament de Borriana ha acollit l’acte de lliurament de les beques d’estudis i perfeccionament de la llengua anglesa de la Fundaci贸聽 Ca帽ada Blanch, atorgades a alumnes de centres educatius del municipi.

Les 6 beques lliurades per aquesta fundaci贸 corresponents a aquest 2016 han sigut para Julia Hern谩ndez Ponz (IES Llombai), Beatriz Navarro Ventura (IES Llombai), Ana Lle贸 Bono (Salesianos), Alba Rabad谩n Mata (Salesianos), Merc茅 P茅rez Mart铆nez (IES Jaume I) i 脫scar Sanchis Sanchis (IES Jaume I), que han rebut els diplomes despr茅s de les intervencions de l’alcaldessa, Maria Josep Safont, i del President de la Fundaci贸 Ca帽ada Blanch, Juan L贸pez-Blat. En l’acte tamb茅 ha participat el Catedr脿tic d’Astronomia i Astrof铆sica, Vicent Mart铆nez, que ha impartit una confer猫ncia amb el titol聽 鈥 Per fi extraterrestres ?鈥

Aquestes beques inclouen una estada de 3 setmanes en la ciutat anglesa de Bournemouth, aix铆 com un curs intensiu amb professors natius. A m茅s, els estudiants visitaran diferents ciutats del Regne Unit per a aproximar-se a la seua cultura.

Est脿 previst que la Fundaci贸 organitze una visita a l’Ambaixada d’Espanya a Londres, al Centre聽 Ca帽ada Blanch de la London School of Economics 聽i a l’Institut Espa帽ol Vicente聽 Ca帽ada Blanch en Portobello. El fundador de la instituci贸, D. Vicente聽 Ca帽ada Blanch, va n脿ixer a Borriana l’any 1900. Va passar part de la seua vida a Londres treballant en el mercat de fruites i es va convertir en el primer agent espanyol importador de taronges i verdures del Regne Unit. Paral路lelament a la seua activitat comercial, va destacar per les seues aportacions per a la creaci贸 de col路legis dirigits als fills d’emigrants espanyols.

En 1997 la Fundaci贸聽 Ca帽ada Blanch va signar un acord de col路laboraci贸 amb a l’Ajuntament de Borriana pel qual ambdues institucions es van comprometre a atorgar beques per a perfeccionar la llengua anglesa a alumnes de Borriana.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha agra茂t a la Fundaci贸聽 Ca帽ada Blanch la seua important labor en favor de la promoci贸 estudiantil dels joves del municipi. 鈥淎mb aquestes beques donem una gran oportunitat als nostres estudiants, que a m茅s de viure l’experi猫ncia de con猫ixer un altre pa铆s, van a millorar els seus coneixements de llengua anglesa en un entorn que els va a permetre formar-se en les millors condicions possibles鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.