fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es mant茅 el tren de rodalia Val猫ncia-Castell贸

Es mant茅 el tren de rodalia Val猫ncia-Castell贸

Comprom铆s aconsegueix aprovar per unanimitat la moci贸 sobre el manteniment dels trens de rodalies, ampliar els POYS i que el PP de la Diputaci贸 estudie canviar les bases de les unitats de respir per als pobles.

Ple intens i de confrontaci贸 d’idees el que s’ha viscut hui a la Diputaci贸 de Castell贸. Per貌 tamb茅 de consens. I com a mostra, dos exemples. El primer, la moci贸 que va presentar Comprom铆s sobre el manteniment del servei de trens de rodalies de la l铆nia C6, entre Val猫ncia i Castell贸. El Partit Popular va esmenar la proposta, esmena que va ser acceptada tamb茅 per Comprom铆s. Amb tot aix貌, el ple ha acabat aprovant per unanimitat la petici贸 inicial de Comprom铆s, sense modificacions substancials, d’instar al Ministeri de Foment a que augmente els autobusos llan莽adora que pal路lien la reducci贸 en la freq眉猫ncia dels trens. Aix铆 mateix, en la moci贸 es demana al Ministeri que mantinga, fins i tot que augmente, tots els serveis i freq眉猫ncies que hi havia anteriorment a les obres de l’anomenat “tercer carril”, i que es compense als usuaris que s’estan veient afectats per les obres.

El segon exemple de consens ha suscitat un debat encara m茅s gran. Es tractava d’aprovar les bases del Pla Provincial d’Obres i Serveis (POIS) de 2016, un bases on el Grup Comprom铆s havia aconseguit que l’equip de govern decidira estendre l’ajuda a les entitats singulars o nuclis poblacionals que depenguen de municipis amb m茅s de 20.000 habitants. D’aquesta manera, els huit municipis d’aquestes caracter铆stiques podran rebre ajudes perqu猫 es puguen beneficiar els seus pedanies i nuclis disseminats. En aquest sentit, el portaveu de Comprom铆s a la Corporaci贸 Provincial, Xavier Trenco, ha explicat que “estem satisfets d’haver aconseguit que tots els municipis de les comarques de Castell贸 puguen participar dels POIS tot i que, reitero, Comprom铆s voldria que s’unificaren totes les ajudes i tamb茅, que foren els propis ajuntaments els que decidisquen per a qu猫 utilitzen aquests fons”. Trenco ha subratllat que l’any passat aquests municipis, com el de Vila-real, van tenir unes ajudes per part de la Diputaci贸 de 27.500 euros “mentre que aquest any la subvenci贸 augmenta fins als 30.000 euros”.

Per貌 aquest esperit de conc貌rdia s’ha trencat en assumptes com l’adjudicaci贸 de la granja que t茅 la Diputaci贸 a Ares. Comprom铆s ja havia proposat anteriorment que la instal路laci贸 es destinara a altres usos com “una escola de pastors, una granja experimental, i fins i tot a tallers ocupacionals”, segons ha defensat el portaveu adjunt de Comprom铆s a la instituci贸 provincial, Jos茅 Miguel Carb贸. “Hi havia un gran ventall de possibilitats abans de treure la granja al concurs per al seu lloguer, algunes d’elles, proposades per organitzacions professionals”, ha insistit Carb贸.

D’altra banda, el PP s’ha quedat sol en assumptes com la revisi贸 de les tarifes de la piscina provincial, punt en el qual Comprom铆s s’ha oposat “entre altres raons, perqu猫 s’aprova un ament del 6% d’unes tarifes ja de per si elevades “, ha explicat Xavier Trenco. Comprom铆s tamb茅 ha presentat un vot particular perqu猫 l’entrada per a estudiants del castell de Pen铆scola sigui gratu茂ta, iniciativa que ha estat rebutjada pel PP.

Finalment, Comprom铆s ha sol路licitat que es canvien les bases de l’adjudicaci贸 de les “unitats de respir” perqu猫, segons ha dit Trenco, “es tinguen en compte els indicadors d’ingressos fiscals i de l’铆ndex d’envelliment de la poblaci贸. Demanem que passen a tenir una valoraci贸 major per ser d’aquesta manera m茅s equitatius”. La diputada de l’脿rea, Elena Vicente-Ruiz, ha consentit en consensuar el barem per a la propera convocat貌ria i seure a negociar amb Comprom铆s una baremaci贸 m茅s justa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.