fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real trasplanta en el Termet les carrasques de Sant Pasqual

Vila-real trasplanta en el Termet les carrasques de Sant Pasqual

El regidor de Serveis P煤blics, Francisco Valverde, anuncia la mesura, que ha suposat traslladar al paratge natural les 22 carrasques del raval de Sant Pasqual i la seua substituci贸 per oliveretes per a evitar els problemes de l’arbratge en el vial.

Les 22 carrasques que, fins a aquest mat铆, entorpien la visibilitat i causaven mol猫sties entre el ve茂nat del raval de Sant Pasqual s’integraran en la pineda del Termet de la Mare de D茅u de Gr脿cia per a conformar un bosc mixt que dote de major espessor i resist猫ncia a les plagues al paratge natural. En el seu lloc, Serveis P煤blics Vila-real (SPV) plantar脿 oliveretes en el carrer que condueix a la bas铆lica, millorant tamb茅 la perspectiva de l’entorn des del centre urb脿.

L’adopci贸 d’aquesta mesura, tal com explica el regidor d鈥橲PV, Francisco Valverde, respon a les reivindicacions dels mateixos ve茂ns de Sant Pasqual, a causa de les mol猫sties i les problem脿tiques originades per les carrasques en els seus habitatges. 鈥淟es carrasques s贸n arbres que no es poden podar donant-los la forma que vulguem i a莽貌 provocava que, malgrat les campanyes de podes que hem realitzat en els 煤ltims anys, no hagem pogut evitar que les branques arriben fins a les finestres de les llars, amb els problemes de sorolls i seguretat que a莽貌 provocava鈥, assenyala Valverde. La falta d’il路luminaci贸 nocturna en tapar algunes els fanals del carrer o els problemes de neteja de la via p煤blica en tractar-se d’un arbre de fulla perenne s贸n uns altres dels arguments dels ve茂ns.

鈥淰olem donar resposta a les demandes dels ciutadans, per貌 tampoc pod铆em arrancar les carrasques sense m茅s; per aix貌 hem adoptat una soluci贸 que ens permet conjugar l’atenci贸 a les necessitats ve茂nals amb el valor de l’arbre aut貌cton鈥, assenyala Valverde. Amb aquest objectiu, aquest mat铆 les brigades d鈥橲PV han procedit a trasplantar les carrasques del raval de Sant Pasqual en el paratge del Termet, mentre que en el carrer de la bas铆lica es plantaran la setmana vinent arbres del tipus olivereta, 鈥渕茅s f脿cils de podar i de controlar鈥. 鈥淎mb aquest tipus d’arbratge, a m茅s, la bas铆lica de Sant Pasqual, un element patrimonial, cultural i tur铆stic de primer ordre, guanyar脿 perspectiva des del carrer Major, ja que, fins ara, el volum de les carrasques impedia una bona visibilitat鈥, agrega.

El trasplantat, a m茅s, tamb茅 millorar脿 les condicions la pineda del Termet. 鈥淟es carrasques han sigut traslladades al seu entorn natural, on es barrejaran amb pins blancs i pinyoners per a configurar un bosc mixt, amb els avantatges que a莽貌 suposa per exemple per al control de plagues, actuant com a barrares per a fer un ecosistema m茅s sostenible鈥, conclou Valverde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.