fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Alguna cosa es mou… – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Alguna cosa es mou… – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Alguna cosa es mou a Castell贸 de la Plana. No ho dic nom茅s jo, per貌 tamb茅 ho dic. Per a qualsevol observador objectiu les coses estan canviant, la nostra ciutat est脿 canviant. S’observa dinamisme, 鈥渧idilla鈥. Els factors que han propiciat el canvi s贸n molts i molt diversos, sense dubte, per貌 no podem obviar el pes que tenen els canvis pol铆tics a les institucions, i en aquest cas, m茅s concretament, a l’Ajuntament.

Aquest canvi, aquest moviment, hi ha gent que l’est脿 definint amb una frase: 鈥渃om si sempre fora Magdalena鈥, la ciutadania castellonenca, i la gent de fora que coneix la ciutat i les seues festes, copsen immediatament el seu significat. A qu猫 Vost猫s entenen a qu猫 em refereixo?

Fer de Castell贸 de la Plana una Ciutat Educadora, 茅s el nostre principal objectiu. No 茅s una idea nova, fa molts anys que l’Ajuntament ho va aprovar a partir d’una proposta nostra, per貌 es va quedar ac铆, en una declaraci贸 i poc m茅s… Ha estat necessari un gir de 180潞 en la pol铆tica local, el Pacte del Grau, que hi arribarem al Govern Municipal, i m茅s encara, que ens f茅rem c脿rrec de la Regidoria d’Educaci贸, amb Enric Porcar al front, per a que aquella declaraci贸 comence a dur-se a la pr脿ctica.

Han passat tres anys, s’han fet moltes coses en un camp on abans no es feia quasi res: PintaEscola, Castell贸 educa, l’Escola Canta, l’Escola fa R脿dio, etc. etc. Castell贸 de la Plana ja forma part, ara s铆, de veritat, de l’Associaci贸 Internacional de Ciutats Educadores i ha comen莽at a fer les primeres passes en el llarg cam铆 de fer de l’educaci贸 l’eix de la ciutat, de la conviv猫ncia entre la seua gent i per a bastir el seu futur col路lectiu.

Abans he dit que 茅s com si sempre fora Magdalena, per貌 tamb茅 he d’afegir una altra comparaci贸, aquesta potser nom茅s l’entendran aquelles persones que tenen una certa edat, com jo mateix, a mi em sembla que estem en una situaci贸 sociocultural semblant a la dels anys 80 del segle passat. En aquell temps Castell贸 de la Plana, estava en ebullici贸, naixia el Consell de la Joventut de Castell贸, com ens aut貌nom, amb moltes iniciatives. Hi havia una vida associativa intensa, molt din脿mica, associacions culturals, d’estudiants, juvenils…

Ara, despr茅s de desapar猫ixer, sembla que el Consell de la Joventut tornar脿, tamb茅 hem de felicitar-nos per aquesta not铆cia, i tamb茅 hem de desitjar que no es repeteixi la hist貌ria, que el nou Consell pugue comptar amb el recolzament de les institucions, i molt especialment de l’Ajuntament, per貌 que cap persona ni cap instituci贸 torne a tindre la temptaci贸 d’instrumentalitzar-lo, de pensar-se que 茅s una eina pol铆tica, perqu猫 si passa aix貌, es repetir脿 la hist貌ria i tornar脿 a caure en hores baixes fins desapar猫ixer… Potser a alguns (que no creuen en la Participaci贸 Ciutadana) ja els aniria b茅 aix貌.

Moments d’il路lusi贸, de canvi, de pensar una ciutat diferent, millor, de tots i per a tots. Una ciutat que no 茅s ni objecte de negocis especuladors, ni gallina dels ous d’or de ning煤. S铆 tots ho volem, 茅s possible. Treballem junts, tots eixirem guanyant!

Leave a Reply

Your email address will not be published.