fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Crisi – L’opini贸 de Pep Llu铆s Grau

Crisi – L’opini贸 de Pep Llu铆s Grau

No descobrisc res a ning煤 si dic que el PSOE est脿 vivint una profunda crisi. I quan es produeix un fenomen d鈥檃questa envergadura no 茅s per una 煤nica causa, ni es tracta d鈥檜n problema conjuntural, obeeix a raons molt m茅s complexes, agreujades, aix貌 s铆, pel 鈥渃olp de m脿鈥 d鈥檃lguns barons contra Pedro S谩nchez.

Som molts els qu猫 lamentem el qu猫 est脿 passant al PSOE perqu猫 estem conven莽uts que es tracta d鈥檜n moviment involucionista que intenta no perdre el control de l鈥檕rganitzaci贸 i que pret茅n que res no canvie al seu si. Perqu猫 amb Pedro S谩nchez s鈥檋avia iniciat un proc茅s de renovaci贸 que es trobava amb l鈥檕bstacle de les in猫rcies org脿niques i amb l鈥檕posici贸 dels esmentats 鈥榖arons鈥 territorials que, com hem vist, han actuat com sempre ho havien fet als seus territoris: com aut猫ntics cacics.

Som molts els que pensem que aquest partit no reprendr脿 l鈥檌mpuls necessari si no escomet les reformes que el tornen a vincular amb la milit脿ncia i, sobretot, a la ciutadania. I aix貌 no pot passar si hi continuen al capdavant aquests elements reaccionaris. Cal una forta trontollada per dibuixar una realitat ben diferent i que tinga com a eixos fonamentals la transpar猫ncia, la participaci贸, la discussi贸 i la llibertat d鈥檈xpressi贸 i d鈥檃cci贸. 脡s a dir, la democr脿cia radical…

Sembla impossible, aix貌? 脡s molt i molt dif铆cil. Per貌 el que hi ha ara en joc 茅s el futur d鈥檜n partit centenari que ha estat el protagonista de les grans conquestes socials i econ貌miques que s鈥檋an produ茂t a Espanya en els darrers quaranta anys. Ara hi ha un repte al davant: aconseguir que qui ha propiciat el colp de m脿 i l鈥檃ssumpci贸 del poder per part d鈥檜na gestora il路legal siga derrotat en els propers congressos i aquest partit puga reinventar-se amb una direcci贸 leg铆tima, renovada i amb el suport majoritari de la milit脿ncia.

El PSOE est脿 vivint avui una aut猫ntica revoluci贸. Les plataformes democr脿tiques que han sorgit arreu dels territoris tenen una for莽a impressionant: la for莽a de la convicci贸 democr脿tica, la for莽a de la ra贸, la for莽a de la necessitat de donar resposta a una ciutadania perplexa… La for莽a del suport de milers i milers de militants indignades i indignats per una manera de fer ignominiosa. Per貌 de les crisis i de les revolucions sorgeixen els aut猫ntics canvis: els canvis radicals capa莽os de produir efectes que transcendeixen el present i es projecten cap al futur. I aix貌 茅s el que pot passar els propers mesos.

La gestora pret茅n que la milit脿ncia ens oblidem del que ha passat. Pensen que el temps ho cura tot. I no saben que pertanyem a una organitzaci贸 d鈥檈squerres que fonamenta la seua ra贸 de ser en la seua hist貌ria i en els seus valors. I aix貌 se鈥檔 diu MEM脪RIA. No oblidem amb facilitat perqu猫 ens estimem el nostre patrimoni: un patrimoni col路lectiu que t茅 un valor incalculable, fonamentat en l鈥檌dealisme de tantes companyes i de tants companys que ho donaren tot per guanyar la llibertat. Per aix貌 no ens podem oblidar del que han fet aquests individus, del que est脿 fent la gestora i del que pretenen fer. Per貌 cada dia que passa, en comptes de calmar-nos, creix imparable aquest moviment de les plataformes democr脿tiques perqu猫 no ens cal cap referent per posar-nos en marxa: no ens cal m茅s que recordar el qu猫 som i imaginar el qu猫 volem ser.

Aix貌 es diu idealisme. S铆. No volem posar peda莽os a un partit que ha perdut el nord, que ha destitu茂t de mala manera al seu leg铆tim secretari general i que ha enganyat al seu electorat recolzant a un partit de la dreta corrupta. Necessitem reprendre de cap nou la direcci贸 certa, aut貌noma i de canvi social que representem.
Hem de fer la revoluci贸 al PSOE. I podem fer-la.

Leave a Reply

Your email address will not be published.