fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El pepero sempre menteix tres vegades – L’opini贸 d’Adri谩n Sorribes

El pepero sempre menteix tres vegades – L’opini贸 d’Adri谩n Sorribes

Adri谩n Sorribes Herr谩iz 茅s el primer tinent d鈥檃lcalde de l鈥橝juntament de Nules i secretari comarcal PSPV Plana Baixa.

Si est脿vem acostumats al fet que els dirigents del Partit Popular esmenten quan venen la seua gesti贸 de govern, ara que ocupen la majoria dels bancs de l’oposici贸 institucional, la seua capacitat de retor莽ar la realitat s’ha disparat. A vegades 茅s dif铆cil saber si conviuen en la nostra realitat o han creat la seua pr貌pia.

La seua 煤ltima distorsi贸 va dirigida a dissimular la seua enorme malaptesa administrativa i intentar conv茅ncer al m贸n de la festa taurina que no van ser ells els qui van tirar la pedra i van amagar la m脿.

Tot comen莽a all脿 pel 23 d’octubre de 2017, quan despr茅s d’escoltar a un lobby de metges i desoint a la comissi贸 consultiva en assumptes taurins, el PP (concretament la senyora Mar铆a Remedios Ya帽ez Motos i Mar铆a Jos茅 Catal谩 Verdet) va presentar en les Corts Valencianes una Proposici贸 No de Llei (PNL) on demanava la figura del segon metge en els festejos taurins en el carrer, els Bous al Carrer, per a municipis de m茅s de 5000 habitants.

Alg煤 en el PP es va adonar de la barbaritat i va comen莽ar a cridar en la sala de m脿quines de la c煤pula popular en les Corts 芦l’hem cagat, cal retirar a莽貌!!禄.

Per貌 els representants del lobby m猫dic ja havien aconseguit presentar la seua proposta que va ser arreplegada pel grup de Podemos i presentant-la per a la llei d’acompanyament dels pressupostos auton貌mics. Un document extens que va passar la seua aprovaci贸 i la tramitaci贸 pressupost脿ria sense que ning煤 recaiguera en a莽貌 (no recorde al PP advertir este text).

Arribats a este punt el Partit Popular despr茅s de governar massa anys basats en la voluntat de les seues g貌nades resulta que no coneixen com funciona la tramitaci贸 legislativa. Volent defensar la festa i les comissiones organitzadores d’actes taurins van comen莽ar a demanar la derogaci贸 de la llei sense m茅s, cercant el titular en els peri貌dics i sense pensar el que a莽貌 suposava.

D’altra banda els Alcaldes i Alcaldesses Socialistes van demanar la derogaci贸 en coordinaci贸 amb la Federaci贸 de Penyes Taurines, l’Associaci贸 en Defensa dels Bous al Carrer i de la m脿 de la Comissi贸 Consultiva presidida per Jos茅 Maria Angel, Director de l’Ag猫ncia Valenciana d’Emerg猫ncies i encarregat de vetlar per la seguretat d’actes taurins en la nostra comunitat aut貌noma. Quina era la difer猫ncia? Tenir un full de ruta clar per a la defensa els interessos de la festa.

Mentre la derogaci贸 que demana el PP de la figura del segon metge haguera allargat la seua tramitaci贸 en les Corts fins a final de la temporada taurina, obligant a les comissions organitzadores i ajuntaments a pagar el segon metge fins a entrar en vigor esta derogaci贸; els Socialistes han marcat el seu full de ruta per a la derogaci贸 pensant en els interessos dels afectats. En poc m茅s d’un mes s’ha votat la morat貌ria de la llei i esta ha entrat en vigor, la qual cosa ha suposat que no s’haja de contractar el segon metge des de ja mateix, sense esperar a res m茅s. I ara hi ha dos anys de termini per a tramitar la seua derogaci贸 sense que l’espera perjudique econ貌micament a ning煤. Entre cercar l’espectacle medi脿tic, sense donar solucions, que planteja el PP o la soluci贸 r脿pida i ben plantejada dels Alcaldes i Alcaldesses Socialistes crec que 茅s f脿cil decantar-se per la segona que s’ha plantejat cercant els interessos de la festa.

Ara el Partit Popular vol tapar les seues vergonyes dient que som els Socialistes els qui estem descoordinats. Nosaltres? Fem un resum.

El PP presenta una PNL, demanant un segon metge sense consultar als seus representants en els ajuntaments i sense preguntar a la Comissi贸 Consultiva. 脡s el PP qui demana la derogaci贸 sense pensar que durant el temps que es tramite (mesos), haur铆em de seguir pagant el segon metge. El PP s’oposa a la morat貌ria que 茅s d’aplicaci贸 immediata i salvaguarda els interessos de l’afici贸 mentre es tramita la derogaci贸. Despr茅s de veure el nyap dels seus diputats i diputades i no poder explicar que basen les seues propostes la seua eixida m茅s f脿cil 茅s a dir que s贸n els socialistes els que no estan coordinats. El que s’ha dit, el pepero sempre menteix tres vegades…i damunt s’ho creu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.